fredag 17 december 2010

Ny istid!



Citat från dagens GP: "Göteborg golvat av blixthalkan. I Göteborg upplever vi nu något som inte hänt på många mansåldrar: Så kallt, så länge, så tidigt på säsongen har det inte varit sedan 1875. Som varmast har det varit +2,8 grader mellan 17 november och 16 december."




Är det konstigt att vi svenskar pratar så mycket om vädret? Men nöden har ingen lag - man måste ut en stund i alla fall och få lite ljus åtminstone - både hundar och människor! Men det är inte kul att se hur isen samlar sig mer och mer, längre och längre ut - inte bara i vikarna nu, utan långt ute till havs.




Till och med snäckskal -






- och musselskal är alldeles nedisade!




Så även diverse andra strandfynd..........




Trots broddar (helt nödvändigt en dag som denna) fick vi hålla oss längs strandkanten där det var lättast att gå  utan att riskera arm- och benbrott (så här nära inpå resor!)




Och visst är det vackert! Både här -




.......och där!
I "trollskogen" fick jag se några löv som fortfarande var gröna, hur det nu kan vara möjligt! Med solen skimrande mellan träd och grenar var det helt otroligt vackert!
Den lilla turen tog oss 1,5 timme att avverka istället för en halvtimma som den tar  i vanliga fall. Myrsteg var det................




  

2 kommentarer: