måndag 26 juni 2017

Vad vi får vara med om!


Visst tränade hon på stranden, Idun! Fast där var det rätt jobbigt................. Men dagen efter, strax innan familjen skulle åka hem, då fattade hon grejen! Och balansen hade hon fått in, så 14 steg utan att sätta sig på rumpan betyder väl att hon går nu, på riktigt! Det var dagens första höjdare!


Strax efteråt kom nästa. Flugsnapparens ungar var äntligen flygfärdiga! Vi har haft fåglar i holkarna under alla år vi har haft Drömstugan, men hittills har vi aldrig sett dem lämna holken, utan plötsligt är de bara borta. Idag fick vi se mamman locka ut unge efter unge. En del var tuffa och flög ut nästan direkt. Ett par tog väldigt lång tid på sig innan de vågade ta språnget ut i stora världen. Till slut var alla ute, utom en. Den var fortfarande kvar i morse, så mamman fick fortsätta mata den lite till. Nu i kväll kanske hon hat lyckats locka ut den i alla fall, för nu är det tyst och lugnt i holken!


Sommarens största projekt startade idag - taket! En perfekt dag att tvätta. Tommy tvättade högt däruppe. Jag, med höjdskräck, tvättade kanterna som man kan nå från marken på stege. Det var ju synd att ingen fanns på plats för att ta en bild på mig - svartprickig från topp till tå!


Så är taket på ena sidan - den som syns - nytvättat  Nu hoppas vi på en bra dag att måla också. Regn måste vi undvika den dagen. Och för mycket sol också gissar jag...................


Äntligen klart, så man kan njuta av prakttryn


och den nyutslagna plymspirean.................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar