söndag 25 juni 2017

Midsommar 2017


Jag tänkte väl det! Egen färskpotatis från pallkragen utanför lägenheten var såklart färdiga lagom till midsommar!


På torsdag kväll kom de, Johanna, Micke, Idun och hundarna,


med husvagn! Så himla bra! Drömstugan är rätt liten, så det är skönt med eget hus................


Förberedelser................


Det är faktiskt Iduns krans, men morfar får såå gärna låna den, för Idun tycker att den är mest jobbig. Den sticks nog..................


Dalslandsdräkten från Ärtemark med 54 år på nacken får jag väl använda på midsommarafton.................Midsommarfirande vid Optimistens lanthandel - i år och varje år!


"Jag vill inte ha den har jag ju sagt!"


Idun fick titta på när alla dansade. Och sedan stupade hon, så något fika vid Folkets hus blev det inte för oss - hem och sova var det som gällde!I väntan på midsommarmaten kan man väl sitta i morfars knä en stund............Också i väntan på midsommarmat - ute i det sköna regnet! Vi slapp regn under hela midsommarfirandet, men sedan var det kört, så det blev midsommarmiddag inomhus. Det går bra, det också.


Precis som det ska vara.................


Och så blev det förstås jordgubbar med vispgrädde. Och en liten Baileys


innan kvällens match i Plump!


Sen frukost på midsommardagen. Köttbullar och jordgubbar med vispgrädde passar jättebra till frukost tyckte Idun.................


Idun tog en lång middagssömn på midsommardagen. När klockan närmade sig 15 fick hon väckas, för vi hade lite planer för dagen. Vi skulle hämta lite plymspireor som växer vilt i närheten, och så planerade Micke att ta ett midsommarbad.


Det var inte varmt i Västra Silen! Men det hindrade inte Tarzan - han badade i alla fall. Och hundarna lyckades han också få i - en överlycklig vovve, och en mycket tveksam.................


Idun var nöjd med att sitta i sanden, hon. Och träna på att gå lite. Det är rätt svårt i sand...............


Så lämnade vi Vammerviken och åkte hem för att grilla kyckling och kotletter. Men det sprack - det blåste ju halv storm! Nej - det blev inomhusmatlagning idag. 


Och efter middagen började alla krokna lite efter två sena - väldigt sena - kvällar. Utom Idun, som inte alls tyckte att det var sovdags. Kvällen slutade med att Micke och Idun somnade i husvagnen så småningom, Johanna och Tommy tittade på sen film, och jag släckte lampan 21.59 och sov en minut senare!

Söndag - resdag för familjen! Och två stora händelser. De skriver jag om i morgon....................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar