söndag 30 oktober 2016

Djupfryst och sommarförberedelser



I morse var den lilla Gröna djupfryst. Flera minusgrader var det på morgonen. Då är det gott att ha kamin..........


Hur fort kan det gå? Igår fanns det fortfarande rätt mycket löv på träden här utanför, Idag fanns det nästan inga. Nu blir det en helt annan utsikt från vår altan. Plötsligt ser vi grannhusen!


Vår vana trogen åkte vi till Drömstugan ett par timmar. Där var det sig likt. Plymspirea, fackelblomster och gullris är utblommade sedan länge, men fortfarande är de vackra, speciellt i sol, som idag!



Dagens jobb - sätta upp holkar till sommargästerna! En i eken........


och en i granen


och en i lilleken! Det är väl tveksamt om småfåglarna kommer att gilla den. Den sitter lågt, och den sitter nära uteplatsen. Men å andra sidan älskar alla fåglar att sitta där inne i eken när den har slagit ut alla löv på försommaren, så kanske....... Vi får väl se. 


Den ser rätt trevlig ut där i alla fall!

En holk till satte vi upp, i trädet där en gammal murken holk har haft sin plats. Den rev Tommy ner. Men när den landade på marken upptäckte vi att en ekorre hade byggt bo i den. Nu måste vi verkligen skaffa mera virke - ekorren måste få ett nytt bo!


Så har vi gått över till vintertid då. Nu är det brasor och värmeljus som gäller. När klockan var 17.30 var det mörkt idag.......


Mina barnbarnspojkar är hos pappa - det är höstlov! Storebror Leo lär lillebror Zion att åka skateboard.......... (Tack för bilden Fredrik!)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar