torsdag 6 oktober 2016

Lågor


Efter den fantastiska morgonen som vi njöt av läänge (det får man göra när man inte har några tider att passa!) åkte vi för att titta till Drömstugan och pyssla lite där. Jag hittade en alldeles nyutslagen, egenfrösådd pensée!


Sista skörden för i år! Efter fyra frostnätter i rad är allt över. Gurkorna är sladdriga efter sista natten - dags att ta bort plantorna. Men först räddade jag de två sista gurkorna för i år! Morötterna åkte också upp. Inte blev de stora, men goda är de i alla fall konstaterade vi vid middagen.......


Nu har vi samlat fröer som ska planteras till våren - iris, vallmo, drakmynta, flox, gullris och fackelblomster. Vi får väl se hur det går.......


Inte var det många grader i skuggan idag, men i solen var det underbart! Bina hade fullt upp att göra i Tommys nyplanterade blommor. Till och med citronfjärilarna fortsatte sitt jobb. Hur klarar insekterna frostnätterna egentligen?


När solen går ner blir det riktigt kyligt ute. Inne har vi förstås go värme, men det kändes som en bra kväll att testa braskaminen för första gången.


Den funkade alldeles utmärkt! Det blir nog en hel del eldande framöver.......


Och när jag kom ut på altanen så brann hela himlen i kväll! Lågor - både inne och ute......

2 kommentarer:

  1. Jag är i Åre och njuter av samma typ av himmel. Visst är det vackert nu

    SvaraRadera