måndag 10 oktober 2016

Bääbisar!Mynthas bäbisar är 4,5 veckor gamla och alldeles bedårande! Myntha själv är mager och lite sliten, men nu får de små börja prova "riktig" mat. När de väl har kommit underfund med att det är gott så får nog Myntha lite mer lugn och ro. Just nu äter hon allt hon kommer över för att orka försörja sina små - gärna kattungemat!


Människobäbis! Idun växer så det knakar och tar sig lätt fram på något konstigt krypsätt  - i alla fall i sängen! Vända sig - det är en baggis numera!


Ljuvlig!


Och ljuvlig!

Kattungarna bor med sin mamma i en inhägnad bestående av en bräda på höjden. Som det ser ut nu så får nog den där inhägnaden höjas med minst en bräda till, och det väldigt snart. Annars lär det krylla av kattungar överallt i huset! Den här lilla lyckades ta sig över brädan och rasa ner på andra sidan! Freedom!


Tommy ägnade nästan hela söndagen åt att flytta och såga en stooor vedhög. Micke anslöt och högg veden till lagom stora vedträn. Idag har samtliga /(utom vi, som packade för hemresa) burit in all vad i vedboden!Medan Tommy, Micke och Idun ägnade sig åt veden åkte vi flickor i olika åldrar till Dollarstore i Laxå och shoppade loss - riktigt kul!


Fast Frankrikeflickorna hittade inget speciellt som de ville ha - förutom en stor, mjuk och gosig kanin till Idun! Vilken mysig present!


På eftermiddagen tog Micke, Tommy och jag en tur till grannen. Motorsågskedjan behövde slipas - det fixade han lätt! 
Grannen Anders har kossor


och får! Jag pratade lite med dem medan grabbarna beundrade Anders när han slipade motorsågskedjor....... Bäää.......


Det gäller att hålla värmen när man är liten! Då kan man sova alla i en hög på varandra!


Tacogratäng med vildsvinsfärs var en riktig hit på söndagskvällen!


Idun fick smaka.......


och sedan blev hon väldigt trött!


Flickorna blev nöjda. Och trötta. De gick och lade sig efter maten. I morgon är det måndag och en ny arbetsdag efter en ledig helg. De här tjejerna har en hög arbetsmoral!


Så var det dags för oss att packa ihop och säga hej då för den här gången. Men flickorna måste först ta en bild av oss alla som har bott tillsammans under två dygn och haft det väldigt mysigt och roligt med många skratt! Tänk att man kan förstå varandra så bra - svenska, tyska , franska och engelska frikostigt uppblandat med det internationella kroppsspråket har funkat alldeles utmärkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar