lördag 11 april 2015

Oplanerad nödvändighet


Tommy blir bara sämre, så i morse ringde vi Dalslands Sjukhus i Bäckefors. Efter en stunds konfererande med sköterskan som svarade fick han tid för akutbesök. Ungefär 5,5 mil har vi till sjukhuset. Det tar sådär 45 minuter om man kör lagligt. Det gjorde vi. 
Halv två var det sagt - preliminärtid. Efter två timmar var allt klart. Lunginflammation var diagnosen, och en del behandling redan på sjukhuset så som inhalation av något som man blir darrig och får hjärtklappning av. Och så lite annan medicin. Och så dunderantibiotikakur!


Nu ska han väl äntligen bli bra! Skönt att vi har relativt nära till akutvård om det skulle behövas igen........

Det där fantastiska vädret som alla har pratat om i flera dagar hittade aldrig riktigt hit till oss. Fast när vi kom hem vid 16.30-tiden satt vi i alla fall ute en stund i en blek sol, skymd av tråkiga skyar. Nåja - det blir väl vår tur snart att få strålande sol medan resten av landet har skitväder!

I rabatten utanför ytterdörren växer vårkragen så det knakar. Idag hittade jag den första knoppen!


Sorgmanteln som har häckat utanför dörren gav upp idag. Den har suttit där i fem dygn, men idag tog den slut. Den vaknade nog lite för tidigt tror jag.  Men nu kommer citronfjärilarna, och de verkar väldigt pigga och livskraftiga.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar