måndag 11 augusti 2014

Skitförbannad!


Så var det dags. Familjen skulle åka idag - Fredrik och Leo till Skåne (och Isabelle lämnades av i Gråbo på vägen), Annelie och Zion till Stockholm. Det blir tyst efter helgens intensitet....
Zion var inte i form idag - hängig och kinkig. Resfeber trodde vi. Men på väg uppåt landet kollade Annelie honom lite närmare. Röda utslag. Febervarm. Och har umgåtts med en kusin som fick vattkoppor för ett par veckor sedan. Jaha. Jag har haft det som barn, men kan tydligen få bältros om jag utsätts för viruset. Tommy var världens friskaste barn och har inte haft en enda barnsjukdom. Vi får väl ha koll då.........


Leo åkte med pappa till Skåne för  att njuta av sin sista sommarlovsvecka. Och i morgon fyller han 10 - tvåsiffrigt! "Bara 90 år kvar tills jag fyller tresiffrigt......"


Dagen började mysigt i båten, men sedan blev den bara värre. Fredrik hämtade oss vid halv tiotiden, och när vi kom till stugan såg vi direkt att det var något fel med den lilla Gröna. Grillen var trasig och delar av den var slängda bredvid. Vad hade hänt? Ingen påbackning - kofångaren, som hade fått ta första stöten i så fall, var OK. Men sedan upptäckte vi att motorhuven inte var riktigt stängd. Vi öppnade den helt. Batteriet var borta. Stulet. Fredrik och Tommy åkte till Bengtsfors - batteri måste vi ju ha om vi ska ta oss någonstans. .....


Fredrik hade lite ont om tid idag och lång väg att köra, men han hjälpte till innan han åkte. Tommy fixade resten själv, och bilen startade som den skulle.


Och sedan åkte de, Fredrik, Isabelle och Leo (Annelie och Zion åkte en timma tidigare). Hej då - ses snart!


När vi blev ensamma igen fick jag ett ilskeryck och slängde ut i stort sett allt på utsidan och städade hela huset grundligt. Det behövdes. Jag behövde det mer än huset. Det är rätt fint nu........ Själv är jag fortfarande skitförbannad!

Vi behövde ta en sväng till båten, och vi behövde handla lite. Men när vi startade insåg vi att vi inte hade någon bensin! De hade inte bara snott batteriet och förstört grillen - de hade slangat all vår bensin också!
Om man ska vara lite glad  för någonting så är det att vi inte hade mer än sådär 15 liter kvar. Och batteriet sjöng på sista versen........Haha - det kan ni ha - idiottjuvar  - hälsningar från en skitförbannad bestulen!!!!

1 kommentar: