torsdag 14 augusti 2014

Lågdag


Blött, blött, blött..... Det har regnat mest hela dagen, och både vi och blommorna slokar. Inte kan man sitta på uteplatsen. Till och med getingarna har dragit sig tillbaka därifrån. Ingen idé att åka ner till den dyngsura båten. Inte ens ett ett besök i affären blev det - det var inget akut som behövde inhandlas. Visserligen har vi ett paket att hämta - den "nygamla" grillen till den lilla Gröna - men det kan vänta tills i morgon. 


Åskskurar hela dagen, och så några minuters sol däremellan - och då blev det riktigt varmt! Så varmt att det ångade om hela trädgården...... Men det varade inte länge, för snart var det dags igen. Nu är jag  redan trött på det (trots att jag vet att det behövs regn!)), och längtar efter sol och värme igen. Visst är det bra för kantarellerna, för de lär väl explodera nu, men får jag välja så väljer jag solen!


Vilken tur att vi kom ut med båten de där tre dygnen när det var som allra bäst! Det kan vi leva på länge. Och sådan tur har vi väl inte att det skulle bli fler sådana dagar den här sommaren, som nu börjar övergå i vemodig höst........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar