fredag 27 september 2013

Frost och makrill


Så var det dags att åka till Drömstugan igen. Vi har ju varit hemma en hel vecka den här gången.....


Det lär ha varit minusgrader häruppe de sista nätterna, så vi var ganska beredda på att de flesta blommorna hade frusit ihjäl. Men inte! Det blommade lika mycket som vanligt och lite till!


Och vattnet rann som det skulle - ingen frost där heller.
Inomhus var det 8,5 grader. Utomhus var det 12. Det var bara att sätta igång vedspisen. Den tjurade och rök i början, men snart var vi uppe i acceptabla temperaturer i hela huset. Nu är det 24 i vedspisrummet och där jag sitter just nu - i det så kallade inglasade uterummet, är det 21. Jag tror att vi ska kunna se på Idol om en stund utan att frysa häcken av oss!


I skuggan var det som sagt 12 grader, men i solen var det alldeles ljuvligt när vi kom upp strax efter 2 på eftermiddagen. Vi satt länge ute och njöt. Vilken fantastisk höstdag!


Vi hade förväntat oss en trädgård full av löv som skulle krattas upp, och träd som hade blivit bruna och gula. Men icke - vi möttes i stället av en knallgrön gräsmatta som hade växt otroligt på en vecka!


Det där med frost och minusgrader - det kan det inte ha varit här! Fast visst har en del växtlighet börjat ändra färg.......


När solen försvann bakom granarna började det bli lite kyligt, så vi flyttade in och stekte makrill. Den första makrillen vi äter i år! Så kan det bli när man tillbringar i stort sett hela sommaren i Dalsland - där är ont om makrill. 
Den smakade alldeles underbart.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar