torsdag 19 september 2013

Ett år med Drömstugan


firar vi idag! Ett helt år har gått sedan de förra ägarna åkte hem till Tyskland och vi tog över. Vart tog det året vägen undrar jag?
Vår första bild av Drömstugan - undra på att vi föll som furor och bestämde oss direkt!


Mitt i sommaren var det, och trädgården var som allra vackrast!


19 september förra året fick vi tillträde och kunde tända vår första brasa i vedspisen.


Några veckor senare fixade vi vattnet - här fanns bara en sommarvattenledning. Då blir det svårt att vara här på vintern.......


Färdigt - med värmeslinga och allt! Då kunde vi koppla av - vattnet OK!


Vi var här mycket under hösten. En bit in i november åkte vi hem till Rörö för några veckor, men några dagar innan jul var vi tillbaka igen. Det var en dröm som skulle gå i uppfyllelse - jul i Drömstugan, med julek och allt!


Julen blev väldigt vit och kall, och mycket ved gick åt. Men vi hade köpt ved så att vi skulle klara de där två veckorna över jul och nyår, och helst lite till.
Julen blev fantastisk, och det kändes som att bo mitt i ett vykort!


Så lämnade vi stugan för 3 månader i Thailand. Det var rätt stor kontrast......Vi hade det underbart i värmen, men när vi kom hem den sista mars längtade vi till Drömstugan, så det tog bara ett par veckor innan vi var där igen, den 18 april närmare bestämt. Efter det har vi inte varit hemma många dagar sammanlagt. Jag var hemma och jobbade i nästan 2 veckor i juli - Tommy åkte tillbaka efter en vecka för att börja med isolering av taket och byte av brädfordring på gaveln. Det hade vi insett under våra två vinterveckor i stugan - att isolera är nödvändigt, annars eldar vi bara för kråkorna!


Gaveln var i dåligt skick, så det var lika bra att byta den samtidigt. Det blev ett långvarigt jobb - det ena drar med sig det andra, och det kändes som om vi aldrig skulle bli klara. Men det blev vi (bortsett från att vi väntar på leverans av ett nytt fönster....)


Och så var det veden mitt i alltihop! Träd skulle fällas, motorsåg och vedkap inhandlas, stora björkar skulle sågas upp och klyvas och torka och till sist staplas, snyggt och prydligt, i vedboden. Det gick, det också!


Ja - och så var det en värmeflyttare som skulle installeras. Lättare sagt än gjort. Men det gick, det också (med lite hjälp....)

Mycket besök har vi haft i sommar, och våra födelsedagar har vi firat här,


och vår tvåårsdag häromdagen!


Idag ser det ut så här. Inte så mycket skillnad utvändigt, men vi har fixat det absolut viktigaste - att vi har vatten och värme! Nu är vi ganska stolta över oss själva, och nöjda med resultatet. Fast vi frågade oss i dag vart tiden har tagit vägen? Vi har inte hunnit så mycket mer än att jobba med huset (och lite i trädgården förstås - det gäller att försöka hålla växtligheten under kontroll!). Men nu är stugan fullt beboelig - hela året runt om vi vill........

Trots att vi har slitit en hel del så har vi haft väldigt roligt under tiden! Fast lite ont både här och där ibland......
Det finns mer att göra. Fast vi kanske lugnar ner tempot lite och sparar en del till våren...... 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar