onsdag 11 september 2013

11 september


Igår kom Monica och Per-Erik med alla hundar. Blommor från trädgården på köksbordet, dagen till ära.....


Hundarna gjorde sig hemmastadda direkt - Olga i korgstolen med myspläden,


Pajen på sin gamla invanda plats under bordet, där han har koll på allt och alla - särskilt på mig......För det är likadant varje gång han kommer hit - här är det jag som är chefen och mig han måste hålla koll på!


Moa? Favoritplatsen - på en stol vid bordet! Fast här är det inte tillåtet att slicka tallrikarna som står på bordet......


En väldigt mysig kväll hade vi, och jag premiärtände lyktan jag fick i present av systrar och svågrar när jag fyllde år. Nu är det så mörkt på kvällarna att stearinljus känns som en bra idé. Lyktan lyste lugnt och fint i det mörka hörnet!


Idag, den 11 september, avslutades arbetet med värmeflyttaren. Det gick väl inte helt smärtfritt och krävde en tur till Bengtsfors för att inhandla (ytterligare ett!) långt borr, för väggen mellan sovrum och vardagsrum var alldeles otroligt tjock av någon anledning. Men sedan gick det som på räls, och allt fungerar precis som det är tänkt!

Här kommer värmen från vardagsrummet in i sovrummet......


Och här sugs varmluften in för vidare transport till sovrummet. Strålande! Tack Per-Erik för all hjälp idag!


En öl och en macka med västkustsallad var de värda efter dagens slit......


Den 11 september - den dagen är nog negativt laddad för väldigt många. Militärkuppen i Chile för 40 år sedan. Twin Towers i New York. Mordet på Anna Lind. Ett riktigt dåligt datum.


Fast för oss är det också ett bra datum. 2-årsjubileum idag! Tänk att det redan har gått två år! Vi firade med champagne tillsammans med Monica och Per- Erik och hoppas på många fler år tillsammans. Fast deras 50 år tillsammans lär vi väl få svårt att slå förstås.........


Kan det vara sista grillkvällen i år? Vi har haft ett underbart väder hela dagen, så att grilla var ganska självklart. Fast det ska visst bli minst lika fint i morgon, så det kanske blir repris.......


Riktigt mysig kväll, med proveldning för att se om värmeflyttaren fungerade (och det gjorde den!), ett glas vin och "gamla minnen-prat".
Härligt.........

1 kommentar:

  1. En lyckad och trevlig dag blev det. I morgon får vi hoppas på lite skogslycka - dvs att vi hittar lite "gulingar"<3

    SvaraRadera