fredag 24 maj 2013

Hej då, min pappa............


Begravningsdag. Äntligen. För det tog ganska lång tid, och det är jobbigt att vänta på att få säga adjö på riktigt, samtidigt som man fasar för den här dagen när allt rivs upp igen och tårarna rinner - igen. 


Men nån däruppe måste gilla oss, för solen sken över oss nästan hela dagen. Begravningsakten var fin och stillsam och fylld av pappas favoritsånger och psalmer. Och alla våra små barn (från en månad och uppåt - pappas barnbarnsbarn) gjorde det hela ljust och hoppfullt trots sorgen.


Efteråt samlades vi, de närmaste, i sockenstugan tvärs över vägen. Där umgicks vi ett par timmar och förundrades över hur många vi faktiskt är i släkten, och planerade hur vi ska hålla kontakten bättre än vad vi har gjort. Så snart blir det kusinträff......


Många var vi - så många att barnbarn och barnbarnsbarn inte riktigt fick plats när det var dags att ta farväl av morfar och gamlamorfar. Men det var en ganska fantastisk känsla - att vi faktiskt är många!


Våra minsta ..............


.......och allra minsta.............


och två glada småflickor som hittade varandra mitt i alltihop!


Blommorna - gula och vackra - lades på mammas grav, där pappa snart ska ligga.


Och så åkte vi hem till Gustavsfors och vilade


.....var och en på sitt sätt.

Dagen har varit lång och tuff, och samtidigt ljus och hoppfull. 
Så nu säger jag godnatt.....................

11 kommentarer:

 1. Nu är Kjell hos Bell och tillsammans vakar dom över er alla. Dom finns i er, omkring er i allt som är ni. jag tänkte på det när jag såg alla barnbarn och barnbarnsbarn framme hos Kjell, arvet som Kjell och Bell lämnade till er finns i er alla. Kram Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jeanette - visst var det en fantastisk syn - att de lämnade så många efter sig!

   Radera
 2. Har tänkt på dig hela dagen - sov nu gott...
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är en märklig känsla att ta farväl och jag kan inte påstå att jag gillar den något vidare! Tänker på dig, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR märkligt - och ibland nödvändigt.....Tack Susanna!

   Radera
 4. Det var en fin dag... och vi log ju alla mellan tårarna när det myllrade fram barnbarn och barnbarnsbarn till pappa, så många underbara vi har fått, vi syskon, och jag är säker på att pappa och mamma, nu återförenade, också log....! <3

  /syster gittan

  SvaraRadera
 5. Nog var det alldeles underbart när de fick trängas, alla våra stora och små barn! Jag tror också att de log, våra föräldrar, var de nu än är.............

  SvaraRadera
 6. Det blev ett mycket fint och stämningsfullt avsked av fabror Kjell från Eds kyrka .Vila i frid.En dag kommer själarna att mötas och där lyser solen alltid precis som denna avskedsdag vill jag tro.
  Mitt i allt detta fanns också glädje att få återförenas med sina kusiner för en dag vilket betyder mycket för mig. Slår dig en signal Marianne om något dygn så får vi talas vid ang släkträff.
  Önskar er allt gott Marianne,Monica,Stefan,Gittan och Susanna.

  Er Kusin Onne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Onne - det var så roligt att få träffa dig efter så lång tid! Nu måste vi snart ses allihop! Och visst blev det ett fint sista avsked av pappa!
   Kram Marie-Anne

   Radera
  2. Ja, det var väldigt roligt att få träffa dig igen, och vi ska verkligen kolla upp det där med kusinträff, hoppas vi kan få till det så att så många som möjligt kan vara med!!
   /gittan

   Radera