tisdag 14 maj 2013

Underifrån


Inte var det något båtväder idag heller. Sol, regn, och så regn och sol samtidigt. Ur led är tiden! Men det är bara att vara nöjd med att man lever och mår bra..........


Så det fick bli en trädgårdsdag idag. Man kan ju alltid gå in om det regnar för mycket. Och det fick vi göra ett par gånger........ Men däremellan var det stundvis riktigt fint, så mot slutet av dagen tog vi en paus på altanen medan vi beundrade dagens arbete.
Gullvivorna har slagit ut på allvar - och de finns lite överallt i trädgården.


Liljekonvaljerna är på gång! Sedan jag upptäckte den har jag varit där och tittat minst två gånger om dagen - med förstoringsglas! Nej - skojar bara, men jag blev så nöjd när jag fick se de första knopparna idag!


Så kom våra blåbärsbuskar i jorden, efter alla konstens regler, med lite ny jord och egen kompost att - förhoppningsvis - växa i! Det var första gången vi satte en spade i jorden här, och det var precis som vi misstänkte - här är sten, överallt! Och vi som vill odla potatis och morötter och lök och..... Glöm det. Då får vi i så fall ta hit en grävmaskin, för det är inga små stenar som döljer sig strax under ytan! Men det kan man ju egentligen räkna ut när man tittar på alla stenpartierna - någonstans har alla dessa stenar kommit ifrån........Underifrån!


Men vi lyckades forcera stenarna och fick ner blåbärsbuskarna, och nu hoppas vi bara att rådjuren inte tycker om blåbär!


Tommy tittar på sitt land flera gånger varje dag. Och det artar sig fint! Nu har snart alla fröerna grott, och så småningom kommer det att lysa i gult och orange här - ringblommor!


En liten blå sak har börjat slå ut på ett oväntat ställe. Men så är det hela tiden - varje dag nya upptäckter!
I morgon ska resten av de nyinköpta plantorna placeras ut, rhododendronen ska få gödning och gräsfrön ska sås på vintersåren i gräsmattan. Blir det uppehåll så blir det en sväng till båten också. 


Sedan lämnar vi Drömstugan för några dagar. Pajen ska lämnas tillbaka efter en månad med oss - undrar vad han kommer att tycka om det? Tommy tror att han kommer att sakna oss. Jag är inte lika säker............

4 kommentarer:

 1. köp pallkragar och odla på höjden, det funkar jättebra. Till potatisen behöver du två-tre på höjd. Jeanette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jeanette! Det går åt en del jord till två - tre pallkragar förstås..........Men det får det vara värt!

   Radera
 2. Jag är helt säker på att han kommer sakna er och sakna att få springa fritt i skogen runt drömstugan! Men jag är väldigt glad att få tillbaka min lilla pojke. Kan inte tacka er nog för er hjälp! Ovärderlig! Kram Matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får tillbaka en rätt så grå vit pudel - bara så du vet! Han har blivit en skogshund nu........... Men ett bad rättar säkert till det! Kram från oss tre!

   Radera