lördag 18 maj 2013

Hästsläpp och grillkväll


"Nu kommer de!"
Jag tror att nästan hela Rörö, inklusive sommargäster och båtfolk (gästhamnen är full idag!) väntade på färjan  11.25! För då var det sagt att hästarna skulle komma. Eller kanske färjan efter.........Men visst var de med!


Det var folkvandring upp till grinden till naurreservatet! Rena rama folkfesten denna strålande vackra och varma pingstafton 2013!


Tommy och Monica studerar de första islandshästarna - vilka gulliga och charmiga djur, helt oberörda av allt folk som trängdes för att få en nära titt på våra nya grannar som ska gå lösa i naturreservatet under sommaren.


Och här kommer nästa


och nästa!


Roy, som hästarnas ägare heter, presenterade alla fem hästarna - vad de heter har jag redan glömt. En skylt vid grinden med bild och namn på varje häst kanske hade varit en bra idé?


Och så var det dags att släppa de fem nya Röröinvånarna! Och de såg ut att finna sig väl tillrätta redan från början...........
Resten av dagen och kvällen var det en ständig ström av folk till och från Et........


Så var det dags för årets första grillkväll, i alla fall för vår del. Grillmästare var som vanligt Per-Erik. Trots att  det både åskade och regnade häftigt en lång stund lyckades han med köttbitarna! Tur att det finns en markis att ställa grillen under...........


Moa och Tommy väntar på maten.........


Oj vad gott det var! Och vit sparris från Europaresan.......


Middagen avslutades med rabarbersmulpaj, gjord på våra egna Dalslandsrabarber. Nästa gång gör jag en som är dubbelt så stor.......


Solen, värmen och regnet verkade få naturen att explodera idag! Syrenerna har stora knoppar......Och massor av buskar och blommor har slagit ut!

I morgon hoppas vi på lika fint väder, för då har vi lovat Moa och Olga en promenad medan deras matte och husse åker till stan. Undrar vad de kommer att tycka om hästarna..........?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar