söndag 12 maj 2013

Lite sent eller?


Det är väl 1,5 månad sedan det var påsk. Men det har våra påskliljor missat - de slog ut idag, mitt bland vitsipporna som just nu svämmar över i trädgården!


Inte bara där svämmar de över - vitsippsbackar


och vitsippsskog!


Härnäst, när vitsipporna är slut för i år, ja, då kommer lupinerna! Bladen har börjat komma, men blommor får vi vänta lite på - om det nu inte smäller till och blir sommarvärme på en gång! För det är det inte nu. Jag har frusit hela dagen i jacka, långbyxor och gummistövlar. (För det har regnat - en hel del! Bra för växtligheten......)
Lupiner borde nästan vara Dalslands landskapsblomma, för jag har nog aldrig sett så mycket lupiner någon annanstans som här! Vägkanter och fält är översållade av vita, blå, rosa och flerfärgade blommor! Vänta bara - bilder kommer..........


Det ätbara i den här trädgården begränsar sig till rabarber just nu. Sockerärtorna och jordgubbarna lär vi få vänta på ett tag till. Men rabarbern ska vi nog skörda snarast - det får bli smulpaj en av de närmaste dagarna...........Med glass? Eller vaniljsås? Angenäm beslutsångest..........

4 kommentarer:

 1. Jag brukar göra en ljuvlig rabarbersoppa, som jag serverar till vaniljglass eller ännu hellre panna cotta. Prova!

  RABARBERSOPPA 4 pers

  300 g rabarber
  4 dl vatten
  1 dl torrt vitt vin
  1 dl socker
  lite potatismjöl utrört i kallt vatten

  Skär rabarbern i bitar. Koka upp vatten, vin och socker. Lägg i rabarbern och låt den sjuda i ca 5 min. Red soppan under med lite potatismjöl utrört i vatten och låt den koka upp igen så att den tjocknar något. Låt soppan kallna.
  Servera soppan iskall - gärna tillsammans med panna cotta eller vaniljglass eller bara som den är. Härligt och läskande en het sommardag!

  SvaraRadera
 2. Mina påskliljor har också missat att påsken sprungit förbi. Stor kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kikki - samma till dig!

   Radera