tisdag 28 maj 2013

Typisk försommardagSå har de då börjat blomma på allvar, våra rhododendronbuskar! Flera av dem ser väldigt döda ut, men de blommar konstigt nog i alla fall. Jag har försökt googla på om och hur och i så fall när de ska beskäras, men jag får så många olika förslag så jag vet inte.........Goda råd mottages tacksamt!
Fina är de i alla fall, blommorna, trots att själva busken ser bedrövlig ut!


Dagen som skulle bli alldeles strålande fin började med ett par timmars ösregn, eller snarare skyfall! Regnvattentunnan svämmade över, och Tommys planer på slipning och lackning av båten gick i stöpet. Och den som ska sjösättas inom två veckor.....! Men så småningom klarnade det upp, solen tittade fram och även om det där med lackning gick åt skogen finns det ju annat man kan göra. Städa båten inuti till exempel. Så det gjorde vi idag, och det tog en stund............


Sedan tog vi med oss presenten som vi fick på varvet och åkte hem. En öltunna med fem liter öl - från Tyskland förstås!


Lite trädgårdsarbete blev det förstås innan vi slog oss till ro för kvällen. Är de här lugnet före stormen? Vid åttatiden såg det misstänkt mörkt ut på himlen i alla fall.


Vår lilla "julek" har nu slagit ut helt med små ljusgröna blad. Det är lite svårt att tänka sig att den om ett antal månader ska kläs med ljusslingor igen! Men tack och lov så är det långt kvar till dess.............

2 kommentarer:

  1. Lika fint hos er som hos oss - ska bli spännande att få se all fägring när vi kommer!
    Kram och hälsa brodern!

    SvaraRadera
  2. nu börjar jag bli orolig...den vackra blomsterprakten kommer väl inte att ha blommat över tills jag kommer till sverige om några veckor?

    SvaraRadera