torsdag 5 mars 2015

Makha Bucha day

Bild från webben

Så har det varit Buddhadag - Makha Bucha! Vi märkte väl inte så mycket av det, men det är en stor helgdag här! Det mesta var öppet, både affärer och restauranger. Skillnaden för oss turister mot en vanlig dag är väl att alkohol inte får varken säljas eller serveras under ett dygn. Ingen öl till maten alltså! Men det kan vi leva med - vi dricker för det mesta ändå sodavatten till maten.......


Idag kom den - dagen då vi skulle lämna tillbaka motorbiken! Det blev en sista tur över berget, hela vägen till Karon, där vi hyrde den för 47 dagar sedan......Det var en varm tur! Termometern visade på 35,2 grader när vi var framme!


Nu står den där bland de andra uthyrningsbikarna igen....... Vi kommer att sakna den!


Vi tog det lugnt en stund innan vi ens orkade tänka på att ta oss tillbaka!


Med tuk-tuk. Inte alls lika kul. Och mycket dyrare.


En fågel slog sig ner i tamarindträdet utanför och satt där både länge och väl. Vad det var för sort har vi ingen aning om - kanske en vadarfågel som hade förirrat sig ända hit?


Näst sista kvällen blev ovanligt sen. Efter middag på Stenbordet satt vi länge och pratade, om denna resan och om vad vi tror om nästa vinter.......Vi får väl se vad det blir!
När klockan hade passerat ett insåg vi att det var dags att sova! I morgon kommer städpersonalen, så då får vi häcka vid poolen under tiden. Och så ska vi packa....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar