tisdag 24 mars 2015

Det lilla gröna Eländet och isterband


Lika bedrövligt som vädret var igår, lika strålande vackert var det idag. Och faktiskt riktigt varmt (nåja, 10 plusgrader, men allt är ju relativt..)!  Och då hade vi såklart bestämt att åka över till fastlandet - eller kanske inte fastlandet - Hisingen är också en ö ju........ Vi hade en del ärenden som behövde göras.


Den lilla Gröna har lyckats trötta ut oss efter snart tre år av blinkande och pipande och larmande. Vi trodde att vi hade vant oss vid detta, men efter tre månader borta från skrikhalsen insåg vi att det hade vi inte alls gjort! Eller också låter och blinkar det gröna Eländet värre än vanligt? Vi har ju gjort ett antal försök tidigare med olika verkstäder, men ingen har lyckats lösa problemet. Nu tog vi en sista chans med Mekonomens verkstad i Torslanda. Nu ska skrikhalsen lämnas där på torsdag morgon - tidigt. (Eller kanske i morgon eftermiddag, förresten. Vi gillar inte tidiga morgnar i vår familj........) Den trevliga reparatören har lovat undersöka problemet och komma med sin dom snarast. Vi får väl se om han lyckas bättre än de som har försökt innan. Annars..... Ja, vem vet?


När vi ändå var i Torslanda tog vi en tur ut till ett gammalt sommarstugeområde där Tommy hyrt en liten stuga en sommar för sådär 45 - 50 år sedan. Och där hyrde flera i hans familj samtidigt. Vi hade tur och hittade dit nästan på en gång. Men inte var det sig likt slog Tommy fast! Nej - det mesta hinner ändra sig på nästan 50 år( precis som vi )! Men en del fanns i alla fall kvar som han kunde känna igen efter att ha spanat ett tag......


Maxi i Torslanda. Och en elvisp fick vi äntligen investerat i! Vi har en i stugan som används mycket, men hemma på Rörö har vi saknat en. Nu fick vi äntligen inhandla en, och det var väl tur, för på torsdag kommer det gäster till oss i gamla skolan, och innan dess måste jag verkligen, verkligen ha en elvisp!

Utrustade alltså med en ny elvisp och ett paket isterband kom vi hem. Sedan försvann strömmen. När den kom tillbaka var vi utsvultna! Men isterbanden (med dillstuvad potatis!) var goda när de äntligen blev klara.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar