söndag 30 november 2014

Månad 11 - sista dagen!


Flygplansspår. Det påminner oss om att det är dags om åtta dagar........


Efter två dagars frossande och njutande var vi fortfarande nästan mätta när vi vaknade i morse. Så frukosten blev rätt sen......Men en liten sväng måste vi ut idag, trots att termometern visade två plusgrader och det var jättemycket skidor och annan sport på TV. Tänk att Tommy lyckades slita sig en timma!


På väg mot västsidan var det faktiskt riktigt skönt, och solen sken. Svagt, men ändå......


Det var riktigt klart ut över Stora Pölsan, och ett par båtar såg vi på långt avstånd. Tommy såg jag på nära håll......


Hemvägen längs stränderna var jobbigare. Det blev väldigt mycket frisk luft på en gång om man säger så - vi hade vinden rätt i ansiktet, och den var kylig!


Men lågvatten var det, så den här gången slapp vi vända och gå tillbaka igen - inga problem att ta sig förbi berget idag alltså. Och vackert var det också. Men det är det ju alltid, eller i alla fall nästan alltid......


När vi kom hem var det nästan dags för solen att gå ner. Fint var det från sovrumsfönstret.....

Idag har vi fortsatt frossandet, Stekt rödspätta, potatis, skirat smör med mycket pepparrot, lite hemlagad remouladsås och en sallad......
Vi kanske skulle hoppa över middag i morgon?

Så är den 30 november snart slut, och det känns skönt. Det är inte min favoritmånad. Visst - den har varit ovanligt mild, men ack så mörk, regnig och dyster för det mesta. Men om några timmar börjar julmånaden, och snart vänder det och ljuset kommer så sakta tillbaka igen. Men det dröjer rätt länge innan vi märker någon skillnad. Fast när vi kommer tillbaka från Thailand den 7 mars så är solen uppe i 11 timmar och 4 minuter........(Källa: Appen "Solen". Den gillar jag.......)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar