måndag 28 april 2014

Utevatten är lycka!


Det här har vi pratat om ett tag - vi behöver vatten ute! Hittills har vi fått dra in trädgårdsslangen genom badrumsfönstret, plocka loss en plupp från tvättmaskinsslangen och sätta in den i trädgårdsslangen innan det går att använda den till vattning. Sedan får vi göra samma sak fast omvänt om vi behöver tvätta - och det behöver vi ibland......


Tommy har grubblat färdigt och nu vet han vad som behövs för att lösa problemet. Så idag blev det en tur till XL Bygg i Årjäng för att inhandla nödvändiga delar.


Medan Tommy höll på med kranar och slangar passade jag på att plantera malvan som vi fick av Michael för flera veckor sedan. Den har stått där i sin plastkruka och väntat på att få komma i jorden. Idag bestämde jag var den skulle stå, gav den lite kompost och grävde ner den bredvid en av de små röda rhododendronen. Där, i det lilla landet, får de samsas.


På gaveln blommar det vackert nu. Och bakom alla rosa och blå blommor sticker den upp igen, den stackars nedtrampade klematisen. Den är tillbaka!


Så - nu börjar det likna nåt........


När vi ändå var på shoppingtur i Årjäng passade vi på att köpa ett slanghållare. Nu sitter den på väggen, och vi slipper ha slangen liggande på marken.


Nu är allt hopkopplat och klart! Nu har vi vatten ute också. Och nu kan vi stänga av vattnet på insidan och på utsidan var för sig! Sådant kan faktiskt vara lycka!


Och att kunna vattna de nysatta planteringarna med en "vattenpistol" - en ställbar sådan, kan också vara lycka!
Den där potatisen vi hittade igår, den har fått sällskap med fyra till idag förresten,,,,,,,,


Och min födelsedagspresent från i somras, kaprifolen, verkar trivas. Hoppas att den blommar i år...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar