måndag 7 maj 2012

På gång!


Nu börjar det bli hög tid! Tommys båt, som ligger på land uppe i Dalslandsskogarna (fast nära sjön förstås!) ska göras i ordning för sommaren. Och den 11 juni öppnar slussarna, så då ska den (förhoppningsvis) vara klar att köras till Rörö. Men det är en hel del jobb med en gammal fin träbåt har jag förstått........


Och en hel massa grejor måste inhandlas! Så idag åkte vi till Björlanda Kile och båttillbehörsaffären. En lång inköpslista hade vi med oss, och det mesta hittade vi - fast det fick bli en tur till Biltema och till hamnen på Öckerö dessutom innan vi var nöjda.


En del har redan sjösatt, men många håller på med sina båtar på uppläggningsplatsen vid Björlanda Kile. Där kan man nog gå en hel dag och titta på båtar......Men det hade vi inte tid med idag - det får bli en annan gång!


I djup begrundan - "är den här bra, eller........" Utbudet är enormt - och det är dyrt!


I hamnen på Öckerö låg också en massa fina båtar - denna till exempel!


Eller dessa..........

Nåja, båten väntar där uppe i Dalsland - dags att samla ihop allt som behövs och åka dit - väldigt snart! Men det krävs några sammanhängande fina dagar, utan regn och - snälla! - något varmare än det har varit de senaste dygnen. Vi ska ju faktiskt stå ute och jobba från morgon till kväll............!


Det här är en del av allt vi inhandlade idag - och det är bara en del av allt som behövs...........Landkrabban, dvs jag, börjar fundera på flytväst. Uppblåsbar räddningsväst tycker jag verkar bra! Jag hittade flera stycken idag, mer eller mindre dyra - men en billig livförsäkring om man nu skulle råka trilla i....... Jag inser också att jag blir tvungen att lära mig att manövrera båten, lite i alla fall..........Det har Tommy sagt, och han tycker dessutom att det är väldigt roligt när han ser min skräckslagna min! Jag - och en jättestor båt..............! Jämfört med detta är det en baggis att köra motorbike i Thailand.............

1 kommentar:

  1. Oj oj - du vänjer dig - å räddningsväst har jag om du vill låna!

    SvaraRadera