lördag 19 maj 2012

Bä bä vita lamm


En vacker morgon - eller förmiddag rättare sagt.........


.........för kvällen blev så sen att det var nästan morgon innan vi kom i säng!


Och idag stod det en hel del på schemat - först och främst fårklippning! Det har ingen av oss varit med om tidigare, inte Annelie och Leo heller, trots att de bor här uppe bland alla fåren! 
Och skogsväg är det verkligen upp till fäboden där fåren var!( En extrasväng blev det på hemvägen för att jag skulle få en bild av den här skylten, som jag aldrig har sett tidigare!)


Lammen var små ljuvliga, mjuka och ulliga varelser! Sexton stycken irrade runt, både i och utanför hagen. Leo matade lilla "flasklammet" - född liten och uppfödd på flaska, vilket hade gjort honom mer lik en hund än ett lamm! Han följde oss i hälarna och ville gärna bli klappad och kelad med.


Åtta tackor och en bagge skulle klippas. Och oj vad det gick undan! Men så var det också ett proffs som jobbade - en äkta fårklippare från Australien! Det märktes att han hade gjort det här några gånger innan om jag säger så.............


Fåren var väl inte särskilt intresserad av att bli klippta egentligen - de gjorde vad de kunde för att komma undan. Men Fårklipparen visste vad han gjorde - han tog ett nacksving och fick ner dem på marken, ett efter ett, och körde över dem med fårklippningsmaskinen medan lammen bräkte ynkligt och undrade vad som hände med deras mammor! Det var ett väldigt oväsen - den enda som var tyst var det får som för tillfället blev klippt - konstigt nog!


Åskådarna var fascinerade!


Äntligen frisläppta! Nyklippta och lyckliga rusade alla ut i den stora hagen! Det kallar jag fårsläpp, det!


Här i Dalarna gör man så här - man stänger in barnen och släpper lammen fria! Nja - kanske inte riktigt - men ett roligt ställe att leka på var det...........!

Och färden gick vidare! Det kommer mera................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar