torsdag 12 januari 2017

Oj vad det växer!


Däruppe bor vi, för andra vintern i rad. Vi kände oss hemma direkt!


Det är väl lika bra att ta en bild av bougainvilleaträdet som blommar nu, innan grannen kommer och klipper ner det. Det gjorde han förra året, till vår stora sorg. Det hade ju så mycket knoppar! Men det är klart - det växte oss - och grannarna - nästan över huvudet. Men ett par månader senare fick vi en bild - det hade växt sig nästan lika stort igen. Det går undan här med växtligheten!


Våra hyresvärdar har planterat i gamla bildäck som låg och skräpade på utsidan. Där växer det också. Det ska bli spännande att se vad det är som kommer upp.......


Citrusträden bär frukt. Det är den tiden nu. Och apelsiner, clementiner och citroner är nästan gratis på Metro, vår närmaste affär. Fast citroner behöver vi inte ens köpa - det får vi av våra hyresvärdar som har citronträd i sin trädgård i Lefkosia.


Vi gick vår "genväg" till affären. Överallt blommar det. Hibiskus,


rosor,


min favorithibiskus,


och de små fina blå som jag inte vet namnet på. De växer på stora buskar i alla fall.


Vi hade en fantastiskt vacker förmiddag med strålande sol, så det blev först kaffe och sedan frukost på balkongen. Det finns väl knappast något bättre?

På Metro kompletterade vi lite och inhandlade en ny Dramaten, en vackert röd den här gången. Förra året lyckades vi köra sönder den vi köpte ganska omgående. I år ska vi vara lite mer aktsamma och passa oss för trottoarkanterna - de där plasthjulen tål inte så mycket!


Eurobaker hade samma "special offer" som förra vintern: En stooor kyckling med potatis, ris och en hel massa sallad. Det räcker till oss i minst två dagar!

Nu har vi ätit, satt på oss pyjamas och morgonrockar, fått upp innetemperaturen till 19 grader och lyckats få in TV 4 Play! Det funkade inte igår, men idag gick det bra, så nu ska vi snart se Farmen, del 5!

Och så blir det nog tidigt i säng. Det tänkte vi igår också, men klockan hann bli midnatt innan vi stupade. Idag får det bli lite tidigare tror jag. Men tiden springer iväg så snabbt.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar