fredag 8 januari 2016

Paralimni


På alldeles okända gator och grusvägar vandrade vi idag - när vi äntligen kom oss för att gå ut. Det blev en lång förmiddag hemma när vi väntade på den där solen de hade lovat idag. Den kom till slut, men det blåste rätt mycket, så vi bestämde oss för att ta en långpromenad utan mål - med jacka. Fast först fick vi städa bort allt vatten från balkongen och sopa bort allt skräp från trappan. Det var ett riktigt åskoväder igår kväll nämligen!


Vi gick en väg vi inte har gått förut. Och där stod en häst! Längre bort syntes en vacker kyrka.


Mitt inne bland gator och gränder hittade vi en hel flock höns. Och några ståtliga tuppar. Han här till exempel.


Mitt bland hönsen satt en söt kanin.


Och minsann - ett par kalkoner! Alla gick fritt och pickade på ett område alldeles vid gatan. Stängsel och hönsnät? Nej - det behövdes tydligen inte. Alla djur höll sig där de skulle vara, åtminstone så länge vi stod kvar där.......


Vi anade att vi närmade oss Paralimni centrum. Men kartan var lite svår att tyda, och likaså skyltarna med grekiska gatunamn. Men eftersom Tommy är expert på att läsa kartor (säger han i alla fall) och jag börjar bli rätt bra på att tyda skyltar på grekiska så tog vi oss fram, om än i vissa kringelikrokar. Här pågick skörd av pyttesmå citrusfrukter. Och här hamnade vi lite fel, så vi fick gå tillbaka igen....


Och det var väl tur, för de äldre damerna som höll på att plocka frukterna ropade dit oss och gav oss varsin stor klase! Att de var rätt sura när vi smakade på dem spelade inte så stor roll - det är tanken som räknas! 

Alla är himla trevliga och snälla här! Och nu, efter nästan fyra veckor, känner folk längs gatan igen oss och hälsar glatt när vi går förbi. Fast så är det ju på mindre ställen hemma också - man hälsar även om man inte känner folk. På Rörö till exempel. Eller i Gustavsfors...... Så vi känner oss rätt hemma här också!


Efter att ha konsulterat kartan och läst alla skyltar insåg vi att vi var alldeles i utkanten av Paralimni centrum. Utan att riktigt fatta det har vi alltså hittat en genväg dit! Kul!


Här fanns ett väldigt gammalt litet hus. Ett f.d. stall trodde Tommy. Och det är inte alls omöjligt - här finns ju både djur och odlingar nästan mitt i stan. Fast just det här hade nog stått övergivet ett tag. Det fanns ett bostadshus alldeles intill, men det var nog också tomt, för någon hade skruvat loss och tagit med sig elmätaren!


Och här är vi väldigt nära centrum! Men vi gick tillbaka hemåt,


för klockan började bli mycket, och solen var på väg ner. Men nu kan vi genvägen till centrum - bra va.......?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar