tisdag 19 januari 2016

Himlastormande


Nästan varje morgon vaknar jag strax innan 7. Samtidigt som solen går upp alltså. Fast det händer att jag vaknar bra mycket tidigare och inte kan somna om, för jag ligger och grubblar på allt möjligt. ( Någon som känner igen sig?) Då är det lika bra att gå upp, för att somna om är inte aktuellt......

Så var det härom morgonen. Det var kolsvart, både ute och inne, men efter en stund började det ljusna, och sedan gick det fort.


Efter bara några minuter sprakade hela himlen! Och sedan kom solen på riktigt........
Morgonhimmel!


Sedan finns det andra sorters himlar. Sådana här till exempel, som häromdagen.


Jag var övertygad om att det skulle bli oväder! Men icke - det kom av sig och försvann


och var borta ända tills dagen efter. Då kom det tillbaka. Köksfönstret kunde man inte se ut igenom, för det regnade. Och det regnade inte lite!


Så kan himlen också se ut - blåsvart över havet! Det var föraningen om vad som skulle komma: Skyfall, hagelskurar, blixtar och dunder! På balkongen gick vågorna höga i allt vatten som hade samlats där! Ibland lugnade det ner sig ett tag, bara för att komma igen med förnyad styrka! Tommy var lite besviken - hans dagliga runda blev inställd. Det var innedag - punkt slut!


Men det gick ingen större nöd på oss. Det var bara att slå på ytterligare en slinga på halogenkaminen (det blir lite rått och kyligt inne sådana här dagar) och testa att göra lite Cyprus coffee. Det blev gott, och det värmde!

Himlastormande himmel är det här. De sista dagarna har den växlat mellan grått, blåsvart, vidöppen, soluppgångsvacker, solnedgångsfantastisk, och ganska ofta blå med strålande sol! Nog har vi himmelsk omväxling.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar