tisdag 3 december 2013

Ljus, mera ljus


Hela dagen har gått åt till städning och iordningställande av stugan. Nödvändigt, för just nu vet vi inte när vi kommer tillbaka. Till jul? Kanske. Eller kanske nyår......Det är lite svårt att planera för tillfället, så det får bli som det blir. Men det blir i alla fall en Dalslandstur till innan Thailand!

När allt var färdigt var det nästan mörkt. Fast en sista tur ner till lanthandeln fick jag ta. Hela Gustavsfors lyste av ljusstakar, adventsgranar och andra lysande prydnader, som julbocken på höjden bredvid affären till exempel. Han är fantastisk!


Flaggstången vid Optimistens lanthandel hade fått ljusslingor och såg ut som en julgran, och i gatlyktan hängde en stor, lysande snöflinga. Bara den riktiga snön som fattas då.......


När jag kom hem igen hade en av våra gamla, sedan länge slocknade lyktor (ett arv från Elsa och Ulrich!) helt plötsligt fått nytt liv!

I morgon packar vi ihop det sista, går igenom checklistan (som vi numera har i huvudet!) och ger oss av hemåt Rörö. Det skulle vara skönt att komma fram innan det blir mörkt - ingen av oss gillar det där med mörkerkörning särskilt mycket.............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar