söndag 1 december 2013

Advent


och november är slut! Idag är det första dagen på årets sista månad. Nu tänds det mängder av ljus, både ute och inne, och det behövs i decembermörkret. För ännu är det tre veckor kvar innan det vänder och börjar bli ljusare igen. 


Första advent firade vi med att vinterbona både här och där. Alla maskiner skulle ställas undan, verkstan skulle röjas för att lämna plats för fönstret som ska komma i morgon, de sista lövhögarna hamnade i komposten och gamla kartonger som samlats på hög i verkstan brändes upp i grillen. Och så ska den lilla Gröna ha sitt - ny olja och oljefilter! Tid är bokad i morgon kväll.
Det finns mer att göra. Tvättmaskinen ska tömmas på allt vatten - inte det lättaste - så den inte fryser sönder i vinter. Varmvattenberedare måste skruvas ner och tömmas på varenda droppe, och blandaren i duschen får vi skruva loss och ta med hem. Båten ska ha plast över rodret - det får vi fixa innan onsdag. För då blir det hemresa, om vi hinner bli klara med allt som ska göras - det är tufft att vara fritidsforskare!


När vi var klara med utomhusarbetet flög ett plan över oss - högt uppe! Om inte särskilt lång tid är det vi som sitter där uppe, ovanför molnen, på väg mot ljus och värme......


I kväll tänder vi utomhuslyktan......



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar