onsdag 27 februari 2013

Phuket Immigration


Så var det dags att förlänga våra visum. Taxi till Phuket Town hade vi tänkt, men kvällen innan dök Jana, Anders och Emon upp medan vi satt och åt middag. (Jana och Anders har varit hemma ett par veckor i Sverige, vänt och åkt tillbaka för att stanna ytterligare en månad!) Jana och Emon erbjöd sig att följa med och köra oss! Det tackade vi  gärna ja till.............Emon, Tommy och jag efter en lyckad visit på Immigration Office. När vi kom dit sjönk mitt mod ända ner i tårna - där var fullt av folk! Ännu mer sjönk det när jag insåg att jag skulle behöva fylla i ytterligare två blanketter - utförligt! Men hela proceduren tog bara en halvtimma - fantastiskt! Och inte en enda kopia hade jag missat!


På väg tillbaka till Kata stannade vi vid en restaurang som låg alldeles vid sidan av Wat Chalong. Emon behövde lite mat, och vi behövde något kallt att dricka. Men först tog Tommy och jag en liten sväng inne på tempelområdet.
Många byggnader finns här


och själva tempelbyggnaden är väldigt stor! Jag har varit här tidigare, både på utsidan och insidan, och det tar sin lilla tid att gå igenom allt. Den tiden hade vi inte idag, men vi får nog åka tillbaka snart igen så Tommy får se mer av detta fantastiska tempel!


Märkliga träd på träd............


På väg in på restaurangen, med fiskdamm och trädgård runt om. Så vackert! Tyvärr är den bara öppen på dagtid - det skulle varit mysigt att komma hit på kvällen.


Här fikade vi tillsammans med ett par munkar från templet - fast de satt bakom oss.............


Så blev vi skjutsade ända hem till dörren (tack, Emon och Jana), och stämplarna i våra pass säger att vi får stanna ända tills den 10 april om vi vill. Fast vi åker nog hem den 31 mars som planerat i alla fall...............

5 kommentarer:

 1. åhh ja skådar vackra koi fiskar i den där dammen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska vi ta med några hem kanske?

   Radera
  2. de tycker jag, ja kan åka till eran stuga och börja gräva en damm :P

   Radera
 2. Svar
  1. Madelene - det är alldeles fantastiskt!

   Radera