fredag 8 februari 2013

34 grader i skuggan


Från balkongen ser man rätt ner på gatan, där grannarna på ena sidan har ockuperat rubbet! Inte för att det gör oss något - vi har alldeles nog med utrymme som det är. Men grannarna lever en stor del av livet på gatan utanför. Bikar kommer och kör, med eller utan pizzaleveranser, och ungarna åker omkring i gåstol (lilleman) eller plastbil/moppe (storebror). På eftermiddagen, när solen ligger på rätt in flyttar de ut på gatan och sitter där i skuggan innan de tar itu med disken (på gatan) och så småningom, när solen går ner, flyttar in och stänger dörren för natten. 


Vi bestämde oss för att stanna hemma och ha en lugn dag idag. Förresten behövde vi städa lite.........När det var klart hade jag säkert svettas en liter, fick gå direkt in i duschen och sedan slå mig ner på balkongen och vila ett par timmar! Tänk, alla de som städar, dag ut och dag in, sju dagar i veckan i värmen! För idag har det varit VÄLDIGT varmt - 34 grader i skuggan..........


En liten sväng på byn blev det, trots värmen. Men tidpunkten var illa vald - precis då det var som varmast på eftermiddagen och ingen skugga på hela gatan vandrade jag iväg till Danska bageriet...........Smart gjort, eller.....?


På hemvägen kom vattenbilen - lagom, för vi har just ställt ut en tom dunk - igen! Det går åt rätt mycket vatten..............


Solnedgången på väg, och det var molnigt över havet, så redan vid 18-tiden var det skönt på balkongen. Och den där duschen fick jag ta i repris!


Ibland är man inte så värst hungrig när det är så här varmt. Så Chicken Satay var perfekt ikväll - lite och gott..........Inga kommentarer:

Skicka en kommentar