lördag 9 februari 2013

I startgroparna


för det kinesiska nyåret som börjar i morgon - det är Ormens år! Jag tog en sväng i byn för att se om jag kunde hitta något, vad som helst, som visade att det var på gång! Men detta var det enda jag hittade, utanför en av affärerna. Fint var det i alla fall!
För övrigt så smäller det överallt, hela tiden, mest dessa smatterband som man nästan blir döv av om de är för nära - som inne hos grannens till exempel! De satte igång vid 9-tiden i morse, och delar av smatterbanden flög in till oss, och det luktade krutrök i hela kvarteret! Dessutom kom det två munkar och sjöng utanför grannarnas dörr - men till oss kom de inte - de bara tittade in och log lite......... Jag vet inte om det hade med kinesiska nyåret att göra, eller om det fanns en annan anledning till besöket.....


Jag fortsatte till stranden medan Tommy hade en hemmadag. Jag gick strandvägen, i skuggan, ända till södra änden av stranden (det är varmt idag också!) och slog mig ner ett par timmar under det stora trädet - den skuggigaste platsen på hela stranden - underbart! 
Inte riktigt lika underbart är det att mitt kamerabatteri inte riktigt vill vara med - efter två bilder dör det och kameran säger åt mig att byta batteri. Men jag har inget batteri att byta med. Undrar just om jag kan hitta ett här någonstans?
Jag tror att batteriet fick en knäck av avloppsvattnet - skulle vara konstigt om allt fungerade perfekt efter den pärsen............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar