lördag 21 april 2012

Tre på en dag!


Fast först var det en fredag med tandläkarbesök i stan -  tråkigt, jobbigt och dyrt!


Men sedan kom min kompis Paulette på besök, och livet blev plötsligt mycket ljusare! Och som vanligt när vi träffas blir det 9 timmars oavbrutet prat - det gäller att uppdatera varandra om vad som har hänt sedan sist vi sågs. Och båda hade vi mycket att berätta! Fast mat måste man ha om man ska orka..........Det blev kycklingfajitas - snäppet bättre än färdigköpt pizza, som var första budet.........


Och medan jag lagade mat läste hon i mina bloggböcker. "Du borde nog skriva en bok" tyckte hon. Något att syssla med i Thailand till vintern kanske?


När vi vaknat till liv och ätit frukost fortsatte vi där vi hade slutat någon gång sent på natten, fast nu under en promenad till Apelvik - där har jag inte varit sedan någon gång på senhösten, så det var dags! Och det var så klart att man kunde se fästningen på Marstrand alldeles tydligt!


Spegelblankt!


En riktigt fin vårdag! Solen värmde, och jackorna åkte av!


En tur längs vägen tog vi innan Paulette skulle åka hem vid 13-tiden - men hon är nog snart tillbaka igen...........


Men idag räckte det inte med en enda promenad, så Tommy och jag tog med oss hundarna på en tur. Solen  försvann och ljuset blev konstigt, men vackert. 


Paus nere vid strandstenarna.


Underligt ljus var det verkligen - det var svårt att se var himlen slutade och havet började. Horisonten liksom försvann..........


Nu är det nog bara dagar kvar innan triften börjar slå ut. Då kommer strandängarna att lysa alldeles rosalila!


Men inte hade vi fått nog av uteliv! Så på kvällen när det började skymma tog vi en tur ner till hamnen för att se om där låg några gästbåtar. Och visst - 4 - 5 stycken hade hittat in i Rörö gästhamn. Och havet låg spegelblankt, och ljuset var fantastiskt!


Och strömmen är på i gästhamnen!


Solen har gått ner och det mörknar mer och mer....


Dags att gå hem. I morgon är det en ny fantastisk dag.........

2 kommentarer:

  1. Fina bilder...var det så fint när vi var borta - borde ha stannat hemma tror jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä - det var lördagen! Du VAR hemma!

      Radera