söndag 1 april 2012

Ny dag - ny strand


Ao Sane heter den lilla, fina stranden! Jag har varit här några gånger innan, både under hög- och lågsäsong, men för Tommy var det första gången. För de här glada thailändska pojkarna var det säkert inte första gången! De badade oavbrutet under de 4 timmar vi tillbringade här, hela tiden övervakade av sin icke-badande mamma som satt i skuggan under ett träd.


Inte är den lång,Ao Sane. Och inte är det finkornig, vit sand - snarare korallsand som nästan kräver skor om man ska gå någon längre bit. Men väldigt vacker och väldigt badbar är den!


Idag. lördag, kom det en hel del folk under dagens lopp. Men de flesta solstolar gapade tomma - där låg bara vi och några till. Resten bytte om i skuggan under träden och ägnade sedan hela dagen åt snorkling eller dykning - för Ao Sane är tydligen ett bra ställe för sådana aktiviteter!


Står man på stranden och tittar rakt över viken kan man se Yanui Beach, en annan liten fin strand. Men ska man åka dit så krävs det att det är högvatten, för annars kan man glömma att bada - det är alldeles för stenigt! Förresten hinner vi inte med Yanui - nu är det bara två dagar kvar........


Skugga - måste vi ha!


Utsikten från restaurangen på stranden är fantastisk - öppet hav så långt man kan se! Tommy funderar över fiskebåtarna - vart går de, vad fiskar de, var har de sin hamn......?


Bara ett bad till innan det är dags att åka hem!


Under ett bord på restaurangen låg denna fina Golden och sov. Det behövde han nog, för han var alldeles badgalen, så han måste ha blivit riktigt trött! Mellan baden gick han runt och hälsade glatt på folk som låg på stranden - en del var måttligt roade eftersom han, efter att ha badat, rullade sig i sanden och sedan ruskade på sig så korallerna yrde!


Home Steak hade vi bestämt oss för som middagsrestaurang idag.
Ett fint andehus finns det här!


Sällskap fick vi av Malee Garden-grannen Annika, som berättade om alla sina öden och äventyr i Kata - spännande värre!


Och - som vanligt - var det gott - och vackert!


Och Heavendrinken smakade precis som den skulle!

Kanske hinner vi ett besök till? Fast i morgon är det stängt, så det får väl bli sista kvällen i så fall.....
Sista kvällen.............!

2 kommentarer:

  1. Ja, vilken härlig miljö, och man ser verkligen hur ni njuter i nuet på den sista bilden!!!

    Tänk vad ni har att se fram emot och att se tillbaka på då det här äventyret är över.

    SvaraRadera
  2. Så gott ni har det!! Har du inte lite hemlängtan alls?

    SvaraRadera