måndag 23 april 2012

Grodor och prinsar


Gröna krysspremiär blev det idag! Nästan vårvärme och sol - då är det dags! Senast vi gick där var någon gång i höstas, och då gick det inte att ta sig fram - det var alldeles översvämmat! 


Men innan vi kom så långt hittade Tommy den här figuren mitt på vägen. Han verkade kall och frusen och rörde inte en fena när han fick sitta i en varm hand en stund. Pussa honom behövde jag inte - jag har ju redan en prins! Jag nöjde mig med att ta några bilder - och han var väldigt samarbetsvillig och stillsam. Förresten var han inte en groda utan en padda - en av Rörös ovanliga, som jag inte vet vad de heter............. Någon annan vet kanske?


På spaning efter fågelbon - för att jag ska få ta bilder!


En liten syskonpratstund på viloavsatsen på Gröna kryssvägen.........


Pajen och hans harem var också med förstås! 


Näckrosdammen uppe i bergen låg blank! Inga näckrosor syntes till - det kanske är lite tidigt ännu. Men snart så.....!


Men den duger som hundbadplats, dammen! Kasta i en pinne och en hund (Olga) kastar sig efter och simmar hur långt som helst för att få tag på den. Nästa hund (Moa) står lugnt med tassarna i vattnet i strandkanten och väntar. När Olga kommer med pinnen snor Moa den. Så slapp hon blöta ner magen! Den tredje hunden (Pajen) bryr sig över huvud taget inte.........!


Så har vi nått toppen! Utsikten är hisnande - man ser havet hela vägen runt!


Och björkarna har musöron - minst!

2 kommentarer:

  1. Fint vårlikt, padda nej tack, har paddfobi tror jag!

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara vyer du fångar. Nej, någon grodexpert är inte helller jag så vi måtte ha fått in en lyckoträff helt enkelt :-) Kramar från en onsdagsledig Ingela

    SvaraRadera