tisdag 17 april 2012

Blå dagar


Hur blått kan det bli? Himmel och hav är så blå att man nästan får ont i ögonen!


Igår och idag har vi tagit långa promenader, med och utan hundar. Ljuset just nu är alldeles fantastiskt - varje år vid den här tiden är det samma sak, och varje gång har jag glömt hur absolut klarblått kan se ut.


Efter en tur till stan som avbröts och blev en annan tur hamnade vi i Hällsvik, där ingen av oss varit på väldigt länge. Där var det lika blått!


Långt därute gick en stor tankbåt, och hade man skarpa ögon kunde man skymta Fotöbron.  Fast ingen av oss har särskilt skarpa ögon förstås..........


Ersvan var också ovanligt blått idag - det kanske beror på kontrasten mot allt det svarta, avbrända......Fast tittar man väldigt noga i det svarta så kan man faktiskt se spirande gröna strån. Undrar just om vi får några djur på Rörö i sommar? Jag hoppas det - islandshästar vore ett nytt, spännande motiv!


Mera blått.............


......och ännu mera!


Och mitt i allt det blåa lyser solblommorna!

Vem var det som hittade på svenska flaggans färger en gång i tiden? I alla fall måste han eller hon fått inspirationen en sådan här aprildag........... 


3 kommentarer:

 1. Jag tror vi hittade samma maskrosor - fina!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon i stugan!
  Har precis riggat till strykbrädan och plockat fram det som ska strykas, men först inom datorn och bloggen så klart. Nya vanan är att stå framför tvn i vardagsrummet. På så vis blir det två flugor i en smäll ;-)

  Vilka härliga vyer du har fångat... funderar över det faktum att det blå tenderar ta över vid den här tiden... kan det vara så att ögonen nu är känsliga för färg (helt enkelt vill se dem. Gräs och annan växtlighet har ju inte riktigt kommit igång... men sen blir det konkurrens.

  Ha nu en härlig dag på härliga Rårö! Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Vår-vinter blått! Kanske är det för att solen står lågt. Läckert, precis som höstfärgerna i naturen.

  SvaraRadera