söndag 22 april 2012

Bilar, hundar och ungar


Söndag, och en del att göra idag. Sommardäcken måste på, för om ett par dagar ska vi ut och resa lite. 


Och när man väl kommer igång så går det ganska snabbt och lätt! Nu är den klar för sommarkörning, den lilla gröna!


Klockan hann bli mycket innan vi kom iväg ut på promenad - och Monicas hundar fick följa med i dag också! Det börjar bli en (dålig?) vana! Nu tror de att de ska få gå på promenad varje gång de ser oss. Och så rätt de har, Moa och Olga! För visst får de följa med, nu när matte är så upptagen av annat! Men i morgon ska HON med, den saken är klar!


Nu är det hög tid får fåglarna att bygga bo. Mängder av trutar och en och annan fiskmås av den orädda sorten har samlats på en bergsknalle vid Ersvan. Och idag kände vi för första gången doften av tång - vårdoften!


En pinne, nästan lika stor som Olga, fångade henne totalt på hemvägen. Hon kämpade och bar på den, men tappade bort den när hon var tvungen att släcka törsten i Ersvan. Stackars Olga! Men trött blev hon på kuppen - hon slocknade i soffan och snarkade sig igenom eftermiddagen!


En hel massa Röröbarn i olika åldrar lekte utanför hela dagen - undrar om de ens brydde sig om att gå hem och äta? Jag vet inte vad de lekte, men de var i alla fall uppdelade i olika lag förstod jag. När jag var liten lekte vi "Röda och vita rosen" - undrar om den leken är gångbar fortfarande? I alla fall är det roligt att se så många ungar i olika åldrar leka tillsammans!


I kväll regnar det stilla, termometern visar på strax under 7 grader, och vimpeln hänger rakt ner - absolut vindstilla är det, och vi har öppna fönster. 
Mot mitten av veckan ska det visst bli riktig sommarvärme har jag fått höra - det bådar gott inför vår minisemester............

4 kommentarer:

 1. Skön dag idag!! Hundarna såg nöjda ut när de fick gå med er på promenaden.

  SvaraRadera
 2. Röda och vita rosen..den lekte vi också på gatan. Idag skulle ingen drömma om att leka på den gatan! Bilismen har liksom ökat sen 50-talet! På gott och ont!

  SvaraRadera
 3. Du, jag återkommer imorgon för jag ska hoppa i bingen nu! Här var det aktivitet vill jag lova!
  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Tack för en härlig och tröttande promenad - från Olga och Moa!
  Å tack för att jag slapp att få se den hemska bilden på deras matte!

  SvaraRadera