tisdag 13 september 2011

Skördetid och storm


Den här hittade jag igår på en av mina chiliplantor. Ska den se ut så där? Som en liten mjölkchokladpralin? Och vad heter den? Jag konsulterade sonen, som ställde några följdfrågor och sedan snabbt kontstaterade att det är en Chocolate Scotch Bonnet - "het som helvetet"! Han föreslog också att för att bli säker på att det verkligen var den sorten så borde jag stoppa en i munnen, tugga, och fick jag då andnöd så var det den! 
Jag följde inte det rådet........
Men senare på kvällen skickade han ett mail med ett recept på het sås, som jag kunde göra av frukterna. Det lät väl lite bättre än att äta dem rakt av..........Jag trodde nog inte att mina chili skulle hinna mogna innan hösten var här på allvar. Men faktiskt - nu kommer alla mina Hot Orange snabbt! Idag har många av dem skiftat färg, från grönt till gult. Så det finns fortfarande hopp! Fast jag tror att de ska bli just det de heter - Hot Orange!
Tomatplantan lever sitt eget liv nere på min gamla uteplats, och där får den stå kvar. Jag skördade en hel del tomater häromdagen, men ännu finns där en massa som inte har mognat. Får väl se om de orkar bli röda, de som är kvar........Och så kom Katia till Rörö - den tropiska orkan som det har talats om både länge och väl. Som tur är har den tappat det mesta av sin kraft, men det blåste friska vindar nere i hamnen idag. Kuling var det, gott och väl, och säkert storm i byarna. Och fiskebåtarna ligger kvar i hamn.Nu kan jag bara hoppas att de inte har fått för sig att stänga av Älvsborgsbron på grund av hårda vindar  - det har hänt förr! Jag har inte lust att ta någon lång omväg till jobbet i kväll..........

3 kommentarer:

 1. Du får gärna testa Fredriks såsrecept på mig...gärna med något ätbart till. Håll i ratten när du kör över Älvsborgsbron, det lär nog gunga en del gissar jag...

  SvaraRadera
 2. Hualigen var det knakar i sydvästgaveln och plåträcket på balkongen har blivit en vindorgel.

  Du måste ha världens grönaste fingrar.. och gröna tomater... gott inlagda och sist jag skulle göra det, så "glömde" jag dem i papperspåsen och när jag skulle.. så var de röda!

  Kramar fr Högtsbotorp!

  SvaraRadera
 3. Kul med chilifrukterna!!! :) Lite hetta i höstkylan kanske kan göra gott!
  Skönt att stormen är över för denna gång!

  SvaraRadera