torsdag 22 september 2011

Med nya ögon


Jag har fortfarande ställen kvar att upptäcka på Rörö. Det här är ett, som Tommy visade mig idag. Ett litet hus mitt uppe i bergen! Inga vägar - bara en (väldigt blöt) stig leder dit.


Här skulle jag kunna bo, och skriva en bok i fotogenlampans sken - för någon el finns inte här......Utanför stugan blommar fortfarande - eller igen - kaprifolen. Friden och tystnaden är total. 
Ett annat hus ligger alldeles i närheten. Här har jag gått förbi många gånger - det ligger på Gröna krysstigen, och på den släpar jag ju alltid runt alla besökare. Men jag visste inte att här fanns en massa militärer under kriget. Ibland ser jag människor här på sommaren. Undrar om stugan fortfarande tillhör militären, och om den hyrs ut numera? För att ta sig hit får man också klättra i berg och ta sig fram längs snart igenvuxna stigar.Vilken utsikt! Och mycket nypon fanns det häromkring...............På håll såg vi regnet närma sig. Och såklart hade vi varken regnkläder eller stövlar.........Nåja - man lär sig! Nu är det dags att gardera sig för alla sorters väder: Regnställ och stövlar, shorts och t-shirt. På samma dag!Och så fick vi försöka ta skydd för regnet så gott det gick.......Det var nog inte läge att fortsätta längs hela Gröna kryss idag. Kulingvindar och häftiga regnskurar satte stopp för de planerna. Men det kommer flera dagar..........Men innan vi gick tillbaka måste jag gå till en av Rörös vackraste platser - den här! En liten damm med hela havet i bakgrunden! Undrar hur många bilder jag har tagit här uppe? Nu blev det en till...........

4 kommentarer:

 1. Jättehärligt, men mest på bild tror tror jag :)

  SvaraRadera
 2. Härliga promenader vi kan ha!!

  SvaraRadera
 3. Mysig dag ni har haft förstår jag. Kommer hem idag, kanske en promenad i eftermiddag...vi höres!

  SvaraRadera
 4. Ja Rörö har många fina platser mycket fina bilder du tagit. Kram marita

  SvaraRadera