fredag 23 september 2011

Höstdagjämningsvandring


Min dag började tidigt - som vanligt. Innan 6 var jag uppe, och mörkt var det fortfarande. Men ljuset var på väg........En stund senare var himlen alldeles rosa!
Och idag är det höstdagjämning! Dag och natt är lika långa.Sist det hände var för ett halvår sedan - fast då var det tvärtom - då gick vi mot ljusare tider. Nu blir det mörkare för varje dag...........

Kuling blåste det, men inga regnmoln syntes till idag, så regnkläder och stövlar fick stanna hemma. (Fast stövlar hade vi nog behövt egentligen....)Mycket bergsklättring blev det - och nog är det värt besväret!För mycket vackert såg vi!


Undrar vad som ligger under alla stenar med ett kors över? Kanske en mås, trodde Tommy....Något barn som har ordnat en fin gravplats..........?


Vågorna gick höga och slog in över stranden, som blev alldeles full av skum.


Många, många år av naturens påverkan. Mäktigt är det!


Inne i tallskogen, som måste ha planterats för väldigt längesedan! Därinne var det lä och riktigt varmt.När vi gick tillbaka tog vi vägen längs havet mot hamnen.


Och här blev det högt vatten! Det var bara att klättra en bit upp och ta en lite högre väg, för här gick inte att komma förbi! (Tänk att jag badade i Första viken för sådär 6 -7 veckor sedan - årets första och sista bad......)

Nu är det kväll, och mörkt sedan länge. Men ovanför mig lyser miljoners miljoner stjärnor...........
3 kommentarer:

  1. Oj oj vad du tar bilder, skriver och berättar. Det är så intressant att läsa! Anar ett annat tempo bakom texten. Härligt! Har själv fört en hektisk tillvaro de sista dagarna och försöker nu hinna ifatt. Det är en vacker ö ni bor på!

    SvaraRadera
  2. Fina bilder överlag...men bilden på Tommy med havet i bakgrunden knycker jag...bara så du vet!

    SvaraRadera