onsdag 2 mars 2011

Det ska va gött å leva.........


Eller hur? 
Alla Malee Gardens gäster samlade på Hemliga stranden idag! Och nog hade vi det gött alltid.........


Monica packade till och med upp sin bok och läste en stund..........



En tupp och en höna gjorde oss sällskap en stund och gick omkring och skrockade bakom solstolarna.....



En del firar semester så här..........sköldpadds- alternativt plattfiskstilen! Bruna var de..........Men är det där verkligen skönt?



Andra njuter av av vatten och sol samtidigt.........



En ensam thailändsk fiskare långt borta på klipporna. Och fisk fick han - hela tiden!



Monica på väg ut i blågrönt kristallklart vatten. Yvonne fotar!



Lunch serverades på solstolskanten av en god och glad thailändska som gillade att få tre gäster på en gång!



På väg hem till Malee Garden! Yvonne på sin moppe - vi med taxi-Odd  som kommer som ett skott, när vi än ringer!



Det finns solnedgångar, och så finns det solnedgångar sedda från vår balkong..........!



Och ikväll blev det Stenbordet och olika varianter av räkor! Så här kul har vi hela tiden!



Vi hann hem! Men strax därefter försvann strömmen. Det hade i och för sig blixtrat en hel del under kvällen, men det är inget ovanligt, och det brukar inte bli så mycket mer än så. Men nu brakade det loss på allvar! Ett riktigt åskväder drog fram över oss, regnet forsade ner, blixtarna lyste upp hela himlen och åskknallarna avlöste varandra! Vi satt på balkongen, ganska torrskodda även om regnet skvätte in så vi fick rädda våra "små svarta lådor" i säkerhet på insidan (dem hade vi ju ingen större nytta av i alla fall......) Ett fantastiskt skådespel! Och åskvädret höll på länge, innan det beslöt sig för att dra vidare söderut! Vi gjorde många försök att föreviga det hela, både i bild och på film och försöka fånga åtminstone EN av alla otroliga blixtar, men det var helt omöjligt! Monica försökte så mycket att batteriet tog slut i kameran..........så nu är hon utan i morgon!



Men strömmen var och förblev borta! Så läsa - nä - det gick inte. Men nu hade jag ju världens chans att prova min batteridrivna läslampa som jag köpte för ett par år sedan och hittills inte haft någon användning för. Det verkade ju väldigt praktiskt att sätta fast den på boken och kunna läsa i det matta skenet! (Tack snälla Clas Ohlsson för alla bra-att-ha-grejor som man inte visste att man behövde..........)Men det var väl inte så himla praktiskt utan mest jobbigt, så vi gick och lade oss istället, med vidöppna balkongdörrar för att få in den friska nattluften (temperaturen sjönk rejält - det var säkert inte mer än 25 grader efter ovädret!) Och någon gång under natten kom strömmen tillbaka igen - när har vi ingen aning om...........

4 kommentarer:

  1. Åh, det är ju min Herr Tupp med fru! Han är så omtänksam mot henne, jag brukar slänga små brödbitar åt dem och ofta så tar han en bit och går fram och lägger framför sin fru. Eller så kuttrar han och visar henne med näbben var godbiten ligger. Är det inte fantastiskt! Men... han kanske förväntar sig att hon senare ska "betala tillbaka", in natura, vem vet...

    SvaraRadera
  2. Vid midnatt kom strömmen tillbaka. Visst var det snällt av naturen att bjuda på underhållning när strömmen gick... vilket skådespel! Häftigt!

    SvaraRadera
  3. Längtar tillbaka ..härliga bilder !

    //JT

    SvaraRadera
  4. Så fina bilder!! Tack för det!! :)

    SvaraRadera