tisdag 18 januari 2011

Fullmåne - mystiskt eller? När det är fullmåne sover jag otroligt dåligt, blir trött och seg och låg. Märkligt. Men det är inte bara jag - många vänner och bekanta säger samma sak. Vi är många - eller......? Jag roade mig med att googla, och hittade en del. Men vetenskapligt tycks det inte finnas någon förklaring till det här fenomenet - de flesta forskare anser att man förväntar sig att sova dåligt när man vet att det är fullmåne. Det stämmer inte, och jag köper inte det - jag har ingen som helst koll på när månen ska vara full, utan jag kommer alltid på det efteråt. Hittade en artikel - läs här!
Jag tror att det finns en hel del som inte kan förklaras. Detta hör nog dit. Och jag glömmer aldrig att dra ner min kolsvarta rullgardin!(Bilden har jag lånat!)

6 kommentarer:

 1. Har sovit DÅLIGT, men har inte haft en aning om att det är fullmåne-tid!
  Inte sjutton har jag sett månen! Varken ny, full eller i nedan.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Månen styr ju ebb och flod, och den påverkar väl på nåt sätt vätskebalansen i kroppen också...?

  SvaraRadera
 3. samma med mig! känner direkt att om det är fullmåne eller inte. drömmer de mest sjuka drömmar och vaknar lätt. ja och pappa hade just den diskussionen då han inte tror riktigt på detta. men kul att det är fler som har problem.

  SvaraRadera
 4. Doris - kolla ibland - den är vacker fast mystisk!

  Gerd - det tror jag också............

  Johanna - ja, vi är nog några stycken som känner av det här. Ska ta ett snack med din pappa........

  SvaraRadera
 5. Hmm...har aldrig tänkt på det där...men visst, nu är det en riktig stor och fin fullmåne. Ibland har man ju sämre sömn...får se hur det går inatt!

  SvaraRadera
 6. Jaså det är fullmåne.. Jag har en liten brun ligist som vill ut i parti och minut.. Trodde det var det.. Men månen kanske håller HENNE vaken!!!!! Pust!! Då går detta elände över! :)

  SvaraRadera