onsdag 1 juli 2020

Växthusodlingar och djur


Efter värmeböljan har växthusodlingarna tagit fart på allvar,


särskilt gurkan! Det hade kanske räckt med något färre plantor, för nu håller gurkan på att ta över här inne. Den växer så det knakar och blommar hejvilt! Tomaterna och framför allt chilin tycks också trivas - de har redan gott om frukter som ska växa lite till innan det är dags att skörda. Vi ser fram emot många burkar inlagd gurka och chili, och förhoppningsvis en hel massa Sungold - världens sötaste tomat! Spanientomaterna däremot - de är slut nu. Igår fick de flytta till komposthögen. Men de har ju överlevt ända sedan strax innan jul då vi planterade en tomatskiva i Spanien fram till nu, drygt 6 månader senare. Och flytten från Spanien till Sverige klarade de också. Inte så konstigt att de började sloka på slutet!


Våra katter har väldigt kul tillsammans. Varje förmiddag och eftermiddag har de lekstund! Idag var det rusning flera varv i trädgården innan de jagade varandra upp i stora äppelträdet (som är väldigt högt)!  


Konstigt nog har ingen av dem ramlat ner under de snabba rusningarna (gärna ut på de klenaste grenarna), i alla fall inte vad vi har sett.......


Agda fortsatte att ligga på resterande ägg efter att lilla Ica hade kläckts. Vi flyttade ut mamma, barn och ägg i ett av förrådsutrymmena för att de skulle få lite lugn och ro, och för att inte de andra hönsen skulle äta upp Icas kycklingmat. Där får de bo i den gamla kycklingburen ett tag. Fast äggen som var kvar tog vi bort idag - det blir inget av dem. Vi - och Agda - får vara glada för den enda lilla kycklingen!


Hon är en duktig mamma - pratar med sin lilla kyckling och visar den vad den ska äta,


och värme tillhandahåller hon när det behövs........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar