måndag 27 juli 2020

Besökstid


Sommaren - ja, den väntar vi fortfarande på. Regn- och åskskurar avlöser varandra, och våra stackars blommor far illa. Fast just den här klarade sig riktigt bra!


Ett tidigt ärende i Bengtsfors gjorde att vi inte hann med någon frukost häromdagen. Fast kaffe och mackor kan man ju ta med sig och njuta av på bryggan i Bengtsfors gästhamn. Där satt vi rätt länge och såg båtfolket vakna och göra sig i ordning för att antingen köra norrut på Lelång eller söderut mot slussen.


Våra djur kommer rätt bra överens. Katt och höns hänger väldigt nära varandra....


Dags att skörda löken när vi för en gångs skull fick en dag med lite sol och ovanligt liten regnrisk! Det är bra om den kan ligga och torka på jorden ett tag.


Löken blev fin i år!


Så var det dags för första besöket! Tommys son Glenn kom och stannade några dagar. Det blev både fiske och grillning (den där kvällen det inte regnade!) och avstånd förstås! Glenn bodde i lägenheten - tur att vi har den så nära, för det blir fler besök......


Fast först hade vi en söndag på tu man hand.
Malvan har börjat blomma väldigt fint, trots rådjursangreppet för ett tag sedan. De missade rätt många knoppar som tur var!


Idag kom Fredrik och äldsta barnbarnet Isabelle och hennes söta Imra. Det gillade inte våra hönor - de blev vettskrämda för det vita odjuret och satt längst inne i hönsgården och tryckte långt efter att gänget hade åkt bort till lägenheten där de ska bo!

I morgon kommer nästa gäng - barnbarnspojkarna Leo och Zion! De bor också i lägenheten med pappa och Isabelle. Vi hoppas att det blir hyfsat väder under veckan så vi kan ses på utsidan och kanske äta tillsammans.....

Detta eländiga virus......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar