måndag 20 juli 2020

Sommarhästar och björnskog


Grannarna har fått sommarhästar! Två stycken går där och betar och mår nog väldigt gott!


Varje dag kommer ägarna och sköter om hästarna och tar sig en ridtur då och då.


Vi var ju tvungna att gå dit och titta på dem. Och så skulle vi hämta nyckeln, för nu tar grannarna lite semester och åker till Lappland en vecka. Så länge klarar sig inte deras odlingar, så vi ska gå dit och titta till dem under tiden de är borta. Kanske de behöver vatten...... Eller kanske inte, för här regnar det mest hela tiden. En sådan hopplöst tråkig julimånad det har varit, i alla fall så här långt. Och ingen ljusning i sikte. Skitvädret ska tydligen fortsätta. Man kan tycka att det räcker och blir över med coronaeländet - måste vi ha en regnsommar dessutom? Vi börjar bli lite less nu. Eller väldigt less. Vi längtar efter att träffa våra nära och kära, men det verkar svårt. De är så långt bort allihop, och även om vi skulle kunna träffas på distans så är ju inte någon övernattning att tänka på just nu. Fast egentligen ska vi väl inte klaga - vi har varandra och vi har att göra i och omkring stugan med både odlingar och djur. Fast odlingarna tycker inte heller om det här eländesvädret........ 

Lite får man väl klaga även om vi har det rätt bra jämfört med många andra!


Idag behövde vi komma  bort lite, så vi tog en tur till Björnskogen för att se om där hade kommit några kantareller.


Det hade det gjort. Ett par liter sommarkantareller fick vi ihop. Kantarellmacka blev det. Och ett par påsar till frysen!


Vår lilla Ica växer och frodas! Undra på det - hon har ju två mammor som matar henne och lär henne allt hon behöver veta! Nu är hon drygt tre veckor gammal och kan flyga en lång bit med sina små vingar!


Framåt seneftermiddagen kom äntligen solen! Den har vi väntat på några dagar.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar