tisdag 7 juli 2020

Trots eller tack vare regnet?


Märkliga blommor, dessa grekiska lövkojor. De ser ut som om de helst ville dö i sol på dagen, men på kvällen vaknar de till liv, blommar och doftar alldeles underbart!


Vår Peaceros börjar äntligen slå ut! Det har vi väntat på i rätt många dagar nu. Fortfarande har den en bit kvar, men idag var den på gång i alla fall. Blir det sol i morgon så kanske....... Fast just nu säger de på TV att det ska bli skitväder och 14 grader i morgon......


Nu är vi väldigt less på regn! Rosorna verkar inte bry sig så mycket.


Trots - eller tack vare - regnet växer det alldeles väldigt här i trädgården. Riddarsporrarna är fantastiska! Lille Miss, som måste lukta på allt, luktar på alla blommor också....


Potatislandet ser bra ut. Än har vi inte testat om det finns något under blasten, men det börjar nog bli dags!


Morötterna ser också bra ut. Fast sommarmorötterna (längst fram) fick vi sätta nya, för den första omgången pajades av katter och hönor. De gillade tydligen att vara i den pallkragen. 


Idag sa vi hejdå till penséerna. De har fått stå ut med en hel del: Nattfrost varje natt i ett par veckor, regn i mängder, extremvärme och sol, hagel och elände. Nu tog de definitivt slut. Nu har vi nya blommor i lådorna - petunior - få se om de trivs där. Ännu så länge är de små och klena, men får vi bara solen tillbaka så ska de väl komma igång!


Rosorna i stenpartiet tycks inte bry sig om höstvädret - de har börjat blomma! De är ett arv från tyskarna som ägde Drömstugan innan oss. Jättefina är de tycker jag, men tyvärr blommar de bara någon dag innan de ger upp.


Vad detta är har jag ingen aning om - den fanns i en sommarblomsblandning som jag slängde ut i stenpartiet i våras. Fin är den i alla fall.


Pyttesmå var de här buskarna med röd smällspirea när vi köpte dem för tre år sedan. De skulle bli 1.5 - 2 meter höga stod det på medföljande lapp. Jaha. Den här är närmare tre meter vid det här laget, trots att älgarna tydligen älskar den och tuggar i sig varenda topp varje år! Var ska det sluta - 4 - 5 meter eller?




Det blommar rätt mycket vid stugväggen också.....


Trots väldigt negativa väderutsikter blev det en riktigt fin dag med en hel del sol, om än ganska kyligt. Men nu närmar regnet sig. Och åskan. Och haglet. Så nu bommar vi igen för kvällen och tänder en brasa i vedspisen.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar