söndag 28 juni 2020

Födelsedagsöverraskningar


72-årsdagen började med en överraskning av det mindre trevliga slaget. Lille Miss kom in och placerade en död mus bredvid min säng. Det var bara att gå upp (klockan 5.55!) och avlägsna den där musen. Han menade säkert väl - det är ju snällt att komma med en present den här dagen.......
Tja - sedan var det ingen idé att försöka somna om igen! Men det gjorde inte så mycket - solen strålade från en klarblå himmel och det var väldigt varmt. Och väldigt vindstilla och tyst. Tommy kom upp ett par timmar senare - då blev det morgonkaffe på altanen precis som varje morgon!


Vilket födelsedagsväder!


Vi hade egentligen tänkt äta födelsedagsmiddag på Sjömagasinet, men när vi kom dit kändes det lite för trångt,


så vi åkte till Årjäng och köpte thaimat istället. Så himla gott med thaimat på altanen därhemma!
Sedan satt vi kvar och njöt av kvällsvärmen och såg molnen torna upp sig på himlen. Där tog superhögtrycket slut och byttes mot regn och åska, så till slut fick vi avsluta kvällen inomhus. Men många ljuvliga kvällar har vi haft, och fler blir det förhoppningsvis innan den här märkliga sommaren är slut.


Vår vita Agda har envisats med att vilja ruva. Eftersom vi inte har någon tupp så blir det inga kycklingar av hennes ägg, så till slut köpte vi Ecoägg i affären och gav henne. Kanske det kan bli något om hon har tur. Igår hade hon legat och ruvat i 21 dagar, och de senaste dagarna har hon fått sällskap i redet av Svarta Madam som tydligen också har fått för sig att ruva. Jaja.......


I morse när vi kom ut för att titta till damerna där i redet upptäckte vi den här lilla gula dunbollen! Tänk att det blev en kyckling av ett ägg från Optimistens lanthandel! Och fortfarande ligger hon kvar,  Agda, så kanske är det något mer på gång.....Svarta Madam fick flytta till ett annat rede och har fått ett gäng egna Ecoägg från affären! 
En födelsedagsöverraskning till alltså - något försenad! Och den lilla kycklingen har vi döpt - hen heter Ica förstås!


Min egen ros som jag fick av min älskling för ett tag sedan har haft en massa knoppar ett bra tag nu - på min födelsedag slog den första ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar