onsdag 10 juni 2020

Större familj


Så blommar lupinerna som bäst nu! Ja, jag vet att de är invasiva och borde utrotas, men oj så vackert det är!


De sista dagarna har vädret skiftat alldeles väldigt, från sol till häftiga regnskurar. Någon större värme har det inte varit, 


men häromdagen lyckades vi i alla fall pricka in en båttur mellan skurarna. 1,5 timmes tuffande i sakta mak på Lelång är alldeles underbart, särskilt när det är vindstilla och mest sol!


Hemma igen, och molnen börjar se hotfulla ut.....


Igår åkte vi till ett ställe strax utanför Töcksfors för att hämta hem våra nya hönor.


Vilken fantastiskt vacker väg! Den hade vi aldrig hittat om det inte hade varit för GPS:en som lotsade oss till familjen som vi skulle köpa hönor av.


Fyra hönor kom vi tillbaka med. Nu har vi äntligen en liten flock igen! Två hönor är lite för lite.......


Släpp ut oss!


4 månader är våra nya familjemedlemmar - unghöns alltså. Det är två olika raser, Orpington och Brahma, förmodligen i en salig blandning. Söta är de!


Eller - söta och söta - fulsöta i alla fall!


Våra två gamla hönor reagerade på olika sätt. Vita Agda lyfte inte ens ett ögonlock när de nya kom in i hönshuset på kvällen, antagligen beroende på att hon till slut har bestämt sig för att hon ska ruva, trots att hon inte har några befruktade ägg. (Fast hon har fått några EKO-ägg att ruva på - har vi tur så kanske det kan bli någon kyckling!) Nu ligger hon som en vit padda i redet och bryr sig inte ett dugg om vad som händer omkring henne.


Svarta Madam däremot, som borde varit glad åt lite sällskap efter att ha varit alldeles ensam i flera dygn sedan kompisen bestämde sig för att det var dags att ruva, var inte alls glad. Hon har ägnat dagen åt att försöka jaga de små nya - hon har haft lite problem med det. Det är svårt att jaga fyra småhöns som springer åt olika håll! Nu har hon gett upp för idag och gått in och satt sig på pinnen och slocknat, minst en timma tidigare än vanligt. De fyra springer fortfarande omkring i hönsgärden, men inte länge till, för nu ska vi gå och lyfta in dem. För nu är det natt för små nya familjemedlemmar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar