torsdag 24 maj 2018

Sjösättning!


Igår skulle båten i sjön - nu har den legat alldeles tillräckligt länge på land! Ett par år faktiskt. Inte så himla bra för en träbåt..... 
Men innan det var dags för sjösättning framåt kvällen byggde min händige man en inhägnad för att inte hallonbuskarna ska rymma - det har de gjort ett tag nu. (Dessutom får de stöd - det behöver de, över tre meter höga som de är!) Snart har vi hallon överallt på "vilda sidan" Nog för att det är gott med hallon, men någon måtta får det väl ändå vara! Det ska ju få plats lite annat på den där sidan. Blåbärsbuskar till exempel. Och potatis. Och lite fina buskar. 
Inhägnaden tog en stor del av dagen, men så är den också tillverkad med kärlek! Nu får hallonsnåren stanna på insidan - allt som försöker krypa utanför kommer att falla offer för trimmern!


Och så var det båten då. Nu ligger den i sitt rätta element, men den läcker förstås, så innan den håller tätt får den hänga i kranen ett tag.

Undrar hur lång tid det tar?
Vi väntar på att få ta premiärturen! Fast innan dess är det kanske en del som ska göras.....


Inte visste jag att vi har en lila syrenbuske i trädgården! Den har aldrig blommat förut under de sex år som har gått sedan vi köpte stugan. Men nu, denna gudomligt vackra och varma försommar, blommar den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar