lördag 29 juli 2017

Skörd!


Nog är det vackert . rosa, vitt och lite blått......


Idag var det dags att skörda vitlöken. En del hade vi redan tagit upp för att se hur den såg ut, så de har legat på tork ett tag. Men resten har fått stå ett par veckor till. Fast inte var det någon större skillnad på storleken direkt. Men färdiga, och med klyftor var de. Vi ska väl klara oss ett tag framöver med vitlök.... Men till hösten byter vi vitlöksland - det här landet verkar inte vara så bra. För mycket berg och för lite jord gissar jag.
När vi ändå höll på tog vi upp alla lökarna i en av tre pallkragar. Där har jag redan nallat en och annan lök.... Men nu åkte resten upp, och det blev en riktigt bra skörd i år! Ett 40-tal lökar är inte illa,


och bra storlek! I de andra två pallkragarna får röd och gul lök växa till sig lite till - där är blasten fortfarande vackert grön!


Tommy har fixat komposten idag. Den har vattnats både länge och väl. Inget vatten - ja, då bränner den inte, och inte blir det jord. Men den där kopparormen (eller snarare ödlan) gillade inte det så värst mycket. Den spelade död ett tag innan den försvann. Jaha - både snokar och kopparormar i komposten alltså. För att inte tala om myrbon!


 I den nystädade verkstan hittade Tommy den här stolen! Den är målad i samma mönster son skåpdörrana inne, så den har nog stått här ett tag innan den blev förpassad ut i verkstan. Elsa, som ägde huset innan oss, målade den en gång i tiden. Nu får den flytta in ett tag igen, ända tills vi tröttnar på den. Jag ror inte att den är särskilt bekväm, men den är lite rolig att ha......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar