söndag 19 mars 2017

Pandora och Mormor Victoria!


Vi följde med Angela till Lefkosia idag. Fast innan vi kunde åka hjälpte snäll granne till att byta däck på bilen - den hade fått punktering under natten....... 
Fram kom vi med reservdäcket på, även om det fick lov att gå lite långsammare än vanligt!
Tommy hittade en halv röd sammetssoffa på parkeringen utanför huset. Där slog han sig ner i sommarsolen


medan Angela och jag åkte till Pandora för att handla färdiglagad mat. Ingen hade lust med matlagning idag, och här finns allt!


Halva stan hade tydligen inte heller lust att laga mat, för här var fullpackat med folk som trängdes framför de långa diskarna med hur mycket mat som helst!


Efterrätt någon? Här finns allt ätbart man kan tänka sig. Vi kom hem med lite av varje - ja, ganska mycket mat sammanlagt faktiskt!


Vi blev väldigt, väldigt mätta! 


Vi tog en biltur ner till centrum för att se oss omkring lite i eftermiddagssolen. Det var fler än vi som hade kommit på samma idé. Vår "vanliga" parkeringsplats var helt full, och bilarna stod på kö för att få plats, så vi åkte till en parkeringsplats lite längre bort. 


Det var en bit att gå därifrån till Ledra Street, vilket var precis vad vi behövde efter den där måltiden!


Och på Ledra Street var det massor av människor som shoppade, köpte ballonger och glass och, framför allt, satt på uteservering med en kopp kaffe eller en öl eller något att äta. På alla uteserveringar var det fullt,


särskilt på den här, " Mormor Victoria"! 


Den ligger längst bort på Ledra Street, alldeles vid gränsen till turksidan. 


Här fick vi vänta en stund på att få bord......


Men vi hade bestämt oss för att ta en kopp cypriotiskt kaffe, och här serveras det på traditionellt sätt. Och väldigt gott är det!


Så småningom började solen gå ner och det blev aningen kyligt, så vi vandrade tillbaka till bilen för vidare färd hem till Angela. Och nu sitter vi här vid gaskaminen och tuggar i oss oliver och halloumi och lite annat smått och gott. I morgon kan vi nog hoppa över middagen..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar